Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

UPDATE | Medicul Mircea Beuran a fost reţinut de procurorii DNA, într-un dosar de luare de mită

UPDATE | Medicul Mircea Beuran a fost reţinut de procurorii DNA, într-un dosar de luare de mită

Mircea Beuran, fost şef al Secţiei de chirurgie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost adus joi de anchetatori la sediul DNA, el fiind vizat într-un dosar de luare de mită, fapte care ar fi avut loc în anul 2018. În cursul serii, medicul a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de luare de mită.

UPDATE – ora 21.25: Mircea Beuran, reţinut de DNA pentru 24 de ore. Medicul chirurg e acuzat de luare de mită.  Vineri, 14 februarie 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Ştirea iniţială:

Procurorii DNA au făcut percheziţii, joi dimineață, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde au ridicat documente într-un dosar în care este vizat medicul Mircea Beuran. Dosarul nu are legătură cu cazul femeii arse pe masa de operație, DNA precizând că e o anchetă pentru fapte de corupție.

Comunicatul DNA despre cazul Mircea Beuran

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Percheziții ar fi avut loc loc, în paralel, și la domiciliul medicului de la Floreasca.

Medicul Mircea Beuran, până de curând șef al Secției de chirurgie timp de 20 de ani, a fost ministru al Sănătății în guvernul Năstase.

Mircea Beuran a fost eliberat de la șefia secției în ianuarie, după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în operație și a murit.

Raportul Spitalului de Urgență, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

 

Inchide