Peste 1.400 de persoane au solicitat ambulanțe în ultimele 24 de ore. Peste jumătate dintre apeluri, de cod roșu și galben

Peste 1.400 de persoane au solicitat ambulanțe în ultimele 24 de ore. Peste jumătate dintre apeluri, de cod roșu și galben
Publicat: 19/03/2018, 10:12
Actualizat: 25/03/2019, 22:58

„De ieri de dimineață (duminică -n.r), până azi de dimineață (luni-n.r), 1416 persoane au avut nevoie de ambulanța București-Ilfov. Dintre acestea, 798 au fost cazuri de urgență de cod roșu și cod galben. Din totalul cazurilor, 104 persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță, 33 de persoane au suferit accidentări minore prin cădere, fracturi, luxații, entorse, iar 29 de persoane au fost transportate la adăposturile special amenajate, fiind oameni fără adăpost”, a explicat Alis Grasu.

Medicul a menționat că organismul are de suferit din cauza acestor schimbări bruște de temperatură, cei mai afectați fiind sugarii, copiii mici, persoanele de vârsta a treia și persoanele cu afecțiuni cronice preexistente

„Când variațiile de temperatură sunt mari de la zi la noapte sau de o zi la alta, trecând de la 10 grade la -5 grade, de exemplu, mecanicanismele fiziologice de termoreglare fac față cu greu acestor agresiuni termice și organismul are de suferit (…). În această perioadă ne simțim mai iritați, mai obosiți, ne îmbolnăvim mai ușor și afecțiunile banale se agravează. Se produce o slăbire a sistemului imunitar. Persoanele cu afecțiuni cronice cardio-vasculare, respiratorii sunt cele mai afectate în aceste zile cu temperaturi variabile în care se trece de la o temperatură foarte ridicată la una foarte scăzută într-un interval scurt de timp”, a adăugat Grasu.

În această perioadă este indicat să ne ajutăm organismul cu o alimentație echilibrată și cu multă odihnă.

„Pentru a putea face față acestei agresiuni va trebui să avem un regim cât se poate de echilibrat, bogat în fructe, legume proaspete, o hidratare corespunzătoare a organismului. Vom mai consuma , în această perioadă, pește, carne săracă în grăsimi. Trebuie să fim atenți la igiena personală, ingiena locuinței trebuie să fie foarte bună astfel încât să împiedicăm transmiterea de viruși și bacterii, mai ales că virozele sezoniere și gripa ne creează mari probleme. Este foarte important să ne odihnim, un somn de 7-8 ore ajută organismul să se refacă după toate agresiunile la care a fost supus peste zi”, a subliniat managerul SAB-IF.

Temperaturile au scăzut în ultimele două zile cu peste 20 de grade, iar dimineața, în Capitală, s-a format poleiul.

„Nu pare că au dat cu ceva pe jos. Ar fi trebuit ca Primăria să intervină mai mult după pelicula asta de gheață. Am plecat cu frică pentru că nu am știut cum se merge, dar oricum s-a mai înmuiat”, a spus o femeie.

„Eu vin de la țară și acolo este mai complicat, dar pe drumurile naționale se circulă bine, s-a intervenit”, a explicat un bărbat venit de la Călărași.

Meteorologii anunță, pentru săptămâna aceasta, vreme deosebit de rece, cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, iar în mare parte din țară se vor înregistra precipitații. Spre finalul lunii martie se întrevede o încălzire treptată, au precizat reprezentanții ANM, pentru MEDIAFAX.

„Săptămâna viitoare, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi mult mai coborâte față de ce ar fi normal în ultima parte a lunii martie. Vor fi temperaturi care ziua nu vor trece de -4, -5 grade în Moldova, 0 grade în partea de sudul țării, iar în București vor fi în jur de 0 grade. Vor fi temperaturi negative noaptea, -4 și -6 grade și temperaturi spre limita gerului sau chiar sub -10 grade în nordul, centrul, nord-estul țării în special în nordul Moldovei. Așteptăm precipitații care o să continue săptămâna viitoare, ce vin dinspre bazinul Mării Mediterane. Acolo se vor forma depresiuni atmosferice ce vor veni înspre Peninsula Balcanică, Marea Neagră. Ca urmare, în mare parte din țară, dar mai ales în jumătatea de sud, vor fi intervale cu precipitații, primele vor începe chiar de luni și vor ține până marți seara. Ulterior, așteptăm alte precipitații la mijlocul săptămânii, spre ziua de joi. În condițiile în care temperaturile vor fi coborâte, probabil că și în partea sudică vor fi ninsori”, a precizat meteorogolul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Mihai Huștiu.

Potrivit sursei citate, vom avea zăpadă și polei în următoarele zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”