Peste o mie de câini pe străzile din Brașov. Zeci de oameni sună zilnic la serviciul de ecarisaj

Peste o mie de câini pe străzile din Brașov. Zeci de oameni sună zilnic la serviciul de ecarisaj
Publicat: 05/09/2013, 10:42
Actualizat: 01/02/2019, 23:08

Peste o mie de câini sunt liberi pe străzile din Brașov, spun reprezentanții Primăriei, care nu au însă o statistică exactă, iar în urma cazului copilului omorât de maidanezi în Capitală telefoanele la serviciul de ecarisaj sună non-stop, oamenii cerând ridicarea animalelor.

Flavius Bărbulescu, șeful Serviciului Public de Gestionare a Animalelor, aflat în subordinea Primăriei Brașov, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că în municipiul Brașov sunt aproximativ o mie de maidanezi și că în ultimele zile a primit sute de telefoane de la cetățenii care cer să fie ridicați câinii de pe străzi, de teamă că le vor ataca copiii la locurile de joacă.

El spune însă că deocamdată autoritățile nu pot da curs solicitărilor oamenilor întrucât la adăpostul de câini care aparține Primăriei au loc lucrări de refacere.

„De două zile îmi sună telefonul aproape non-stop. Ieri cred că am primit vreo 40 de telefoane și astăzi la fel. Ai senzația că de două zile toți sunt mușcați de câini, ceea ce nu se întâmpla până acum. Înțeleg, a fost un caz tragic cel de la București, dar nu ne putem compara cu Bucureștiul în ceea ce privește numărul maidanezilor. La noi este un fenomen care este ținut sub control. Nu avem o statistică, dar cred că, în medie, sunt peste o mie. Este adevărat că în ultimele patru-cinci luni desfășurăm ample lucrări de igienizare și refacere a adăpostului de câini, pe cont propriu, și nu am mai putut da curs tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor. Săptămâna aceasta vor fi finalizate lucrările la adăpost, iar de luni vom începe să dăm curs sesizărilor primite”, a spus șeful Serviciului de Gestionare a Animalelor.

Potrivit acestuia, echipa de hingheri din Brașov este formată din trei persoane, un șofer și doi inspectori, care „de luni vor porni pe străzile din municipiu și vor ridica toți câinii vagabonzi pe care îi vor găsi, indiferent că s-a primit vreo sesizare sau nu”.

La Brașov funcționează două adăposturi de câini – unul în cartierul Stupini, care aparține Serviciului Public de Gestionare a Animalelor și care adăpostește în prezent 150 de câini și celălalt în Triaj, care aparține Asociației „Milioane de Prieteni”, unde sunt peste 600 de câini.

„Cu hrana ne descurcăm foarte bine, atât din fonduri proprii, cât și cu ajutor din partea Asociației Milioane de Prieteni. După ce vom termina lucrările la adăpost, capacitatea va fi de circa 500 de câini”, mai spune Bărbulescu.

El susține că o problemă cu care se confruntă autoritățile este legată de faptul că în unele zone din Brașov, în cartierul Triaj și Noua, vin dubițe care descarcă maidanezi și apoi dispar.

„Șoferii au grijă să își ascundă numerele mașinii, care fie lipsesc, fie sunt foarte murdare și imposibil de citit, astfel încât cetățenii să nu le poată reclama cu ușurință la Poliție. Nu știm cum să facem să oprim acest fenomen. Și este greu și pentru Poliție să stea la pândă să aștepte să vadă când vin dubele cu câini”, a adăugat Bărbulescu.

Zonele de unde vin cele mai multe sesizări legate de numărul mare al maidanezilor sunt Triaj, Tractorul, Steagu și Noua.

La Spitalul de Boli Infecțioase Brașov ajung în fiecare lună câteva zeci de brașoveni mușcați fie de propriile animale sau ale vecinilor, fie atacați de maidanezi, însă reprezentanții unității meidcale nu au putut prezenta o situație exactă în acest sens. Totuși, managerul spitalului, Felicia Constandiș, a spus că există suficiente doze de vaccin antirabic pentru pacienți, deși acesta este destul de costisitor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Viața la bloc. Regulile pentru șefii asociațiilor de proprietari cel mai des încălcate
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 69 de ani de la moartea lui George Enescu, un geniu al muzicii