PLÂNGERE PENALĂ împotriva Patriarhului Daniel: Promovează PERSONALITĂȚI CRIMINALE, precum Sfântul Ilie și texte care incită la URĂ religioasă. BOR: Este o aberație

PLÂNGERE PENALĂ împotriva Patriarhului Daniel: Promovează PERSONALITĂȚI CRIMINALE, precum Sfântul Ilie și texte care incită la URĂ religioasă. BOR: Este o aberație
Publicat: 15/09/2018, 18:47
Actualizat: 02/10/2018, 15:46

„Nu este vorba despre nemulțumirea mea, este vorba despre aplicarea legii în România. Atât timp cât legea a stabilit în mod clar și explicit interzicerea și condamnarea promovării în public a ideilor rasiste și xenofobe, precum și violența pe motive etnice și rasiale sau religioase, descoperim texte biblice care conțin asemenea idei în care se prezintă explicit crime săvârșite de către sfinți, proroci, respectiv Moise și Ilie. (…) Aceștia sunt proslăviți în mod special de Biserica Ortodoxă Română prin rugăciuni speciale și sărbătorirea lor”, a declarat, pentru Mediafax, autorul plangerii, Vasilică Militaru, reprezentantul Asociației Neamul Românesc.

Militaru susține că Biblia, dar și celelalte cărți religioase, ar trebui să conțină o atenționare înaintea textelor care descriu acțiuni violente.

„Nu se pune problema a scoate textele Bibliei. Este un demers prea radical. Conform altor precizări făcute în sensul acestei legi, instituțiile statului român au recomandat ca în astfel de situație, respectivele texte care conțin astfel de crime să conțină o atenționare care să prevină cititorul că acolo se poate întâlni cu un Dumnezeu care comandă crime și un executant ca Moise, care ucide copii. (…) Vi se par normale astfel de texte? Dacă justiția românească va stabili că este normal, eu mă supun hotărârii. Eu nu condamn pe nimeni. Eu am supus justiției un aspect care afectează grav moralitatea copiilor noștri, pentru că ei învață la orele de religie că Biblia este o învățătură scrisă sub inspirația Duhului Sfânt și e cuvântul lui Dumnezeu”, a mai precizat Militaru.

De asemenea, autorul plângerii mai susține că Patriarhul Daniel promovează „personalitatea criminală” a unor sfinți.

„Plângerea e depusă pe numele făptuitorului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și membrii Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române care aprobă tipărirea Bibliei cu aceste texte, aprobă publicarea calendarului creștin ortodox care conține cinstirea unor sfinți criminali. (…) Am rămas stupefiat când am descoperit că Patriarhul Daniel a elogiat public personalitatea acestui criminal care a omorât prin înjunghiere 450 de oameni. (…) Criminalul acesta este Sfântul Ilie”, a mai adăugat Vasilică Militaru.

De cealaltă parte, reprezentanții Patriarhiei Române susțin că nu vor lua în serios plângerea.

„Acest domn care nu este nici teolog autentic și nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia, se ceartă cu Sfânta Scriptură, se ceartă cu Biblia și cu cărțile din Vechiul Testament, cu profeții biblici, pe care îi acuză la incitare la violență. (..) Îl acuză pe Patriarhul Daniel și pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române că fac trimitere, din când în când, ca orice teolog creștin, la cărțile din Vechiul Testament și la exemplele din Biblie, pe care le consideră nepotrivite și pline de mesaje violente. Acesta spune că inclusiv în manualele de religie s-ar fi strecurat uneori asemenea texte. Dumnealui are o problemă de înțelegere a realității și nu poate discuta despre Sfânta Scriptură care este cartea fundamentală atât pentru catolicism, cât și pentru tot creștinismul universal. Eu nu iau în serios o asemenea plângere și nici un judecător evident nu va da curs unei plângeri care îi privește pe profeții Vechiului Testament”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu.

Totodată, Bănescu mai precizează că plângerea depusă de Militaru este „o aberație și o tulburare de percepeție a realității Cărții”.

„Este o aberație, este pur și simplu o tulburare de percepere a realității acestei Cărți (n.r. – Biblia). Nimeni din istoria creștinismului nu s-a simțit lezat de mesajul cărții Sfintei Scripturi. Dacă cineva e lezat, poate să nu le citească. Nu e obligatoriu să citim aceste cărți. (…) Biserica Ortodoxă Română nu va face absolut nimic. Nu luăm în considerare o asemenea plângere”, a mai adăugat Vasile Bănescu.

Plângerea penală a fost depusă în data de 13 septembrie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

„În fapt, susnumiții (n.r. – Patriarhul Daniel, membrii Sfântului Sinod BOR) au promovat și promovează public texte care incită la ură religioasă, au propagat verbal și în scris idei și concepții rasiste și xenofobe precum ura și violența pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unei rase și inferioritatea altora, incitarea la xenofobie”, se arată în plângerea depusă la Parchet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid