Pliante pro-avort, atribuite Alianței USR-PLUS, distribuite în Cluj: Au fost puse ca să îi sperie pe oameni – FOTO

Redactor:
Florin Jinga
Pliante pro-avort, atribuite Alianței USR-PLUS, distribuite în Cluj: Au fost puse ca să îi sperie pe oameni – FOTO
Mai multe pliante cu informații false și atribuite Alianței 2020 USR-PLUS au fost tipărite și distribuite în cutiile poștale ale oamenilor din Cluj. Coaliția atrage atenția că informațiile de pe aceste pliante sunt minciuni, iar membrul Alianței care este citat pe foi, nici măcar nu există.

Alianța USR-PLUS a reacționat pe Facebook:

„ALERTĂ DE MANIPULARE!

Atacurile adversarilor politici ai Alianței 2020 USR PLUS au depășit orice limită.

Ne-au făcut securiști, au încercat să ne oprească să ne înscriem în cursa electorală, au inventat tema falsă a atacului la proprietate, ne-au distrus, ca niște tâlhari, noaptea, corturile de campanie și afișajul electoral.

Acum, însă, au dus dezinformarea și manipulările într-o zonă sensibilă, cea legată de copii, de dreptul și dorința oamenilor de a avea copii.

Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticaloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Și au inventat și un fals membru al Alianței care ar fi spus asta.

Aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte au fost puse în cutiile poștale ale unor oameni. Ca să îi sperie”.

„Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, scrie în unul dintre pliante, iar mesajul este atribuit unui activist USR+PLUS, Ramona Popescu.

Membrii Alianței spun că vor face plângere penală ca să afle cine este în spatele acestei campanii de dezinformare.

„Nu vom lăsa ticaloșia să meargă mai departe. Facem plângere penală și cerem poliției să afle cine sunt cei care induc panica și frica.

Le amintim tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii ’90 sunt pedepsite penal.

Vom descoperi producătorii și distribuitorii acestor pliante otrăvite cu ajutorul susținătorilor noștri, semnalând Poliției fiecare act care prejudiciază imaginea Alianței și credibilitatea candidaților.

Vom face plângere la Poliție pentru folosirea ilegală a identității Alianței”, mai scrie în postare.

Totodată, cele două partide au anunțat că vor face sesizări și la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a lua „toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni”.

Foto: Alianța 2020 USR-PLUS/ Facebook

Inchide