Polițistul bucureștean și suspectul în cazul omorului de la Pitești, reținuți și în acest dosar

Polițistul bucureștean și suspectul în cazul omorului de la Pitești, reținuți și în acest dosar
Publicat: 06/06/2013, 09:25
Actualizat: 28/03/2019, 02:11

Polițistul Secției 14 din București și suspectul principal în cazul bărbatului de 37 de ani împușcat mortal la Pitești cu cel puțin șapte focuri de armă au fost reținuți, miercuri, și în dosarul crimei respective, după ce, cu o zi în urmă, fuseseră reținuți pentru furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, polițistul Andrei Adrian Toma, în vârstă de 25 de ani, de la Secția 14 din Capitală, este acuzat de complicitate la omor calificat, în timp ce principalul suspect, Ion Păun, de 37 de ani, este acuzat de omor calificat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițistul Andrei Toma și Ion Păun au fost reținuți, marți, de către procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești pentru furt calificat, într-un dosar în care aceștia au fost cercetați pentru sustragerea unei mașini de lux, un BMW X 5, unui bărbat din localitatea Bradu, județul Argeș, în 25 noiembrie 2012.

Cei doi reținuți nu au recunoscut că au participat la omorârea lui Ionel Rădulescu, în vârstă de 37 de ani. Surse judiciare susțin însă că Ion Păun ar fi tras în victimă, polițistul fiind și el implicat direct în acest caz.

Potrivit acelorași surse, polițistul Andrei Toma, suspectul Ion Păun și victima Ionel Rădulescu făceau afaceri cu autoturisme de lux pe care le cumpărau din țară și din străinătate, la prețuri avantajoase, și le vindeau mai scump. Ulterior unei tranzacții, Rădulescu și Păun s-au certat, astfel că acesta din urmă a devenit principal suspect după comiterea crimei, arma folosită fiind un pistol de tip Glock, calibru 9 milimetri, identică celei pe care polițistul o declarase furată anul trecut.

În ceea ce privește furtul în care s-a început urmărirea penală față de Andrei Toma și Ion Păun, aceștia i-ar fi spus proprietarului mașinii că vor să probeze autoturismul înainte de a-l cumpăra, dar au dispărut cu el, autovehiculul fiind găsit în timpul unei percheziții, în localitatea Ștefănești, județul Ilfov.

Cei doi au fost la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș la audieri și urmează să fie duși la Judecătoria Pitești, unde magistrații vor analiza propunerea procurorilor de arestare preventivă în cazul dosarului în care sunt acuzați de furt calificat.

Polițistul Secției 14 din București și suspectul principal în cazul bărbatului de 37 de ani împușcat mortal cu cel puțin șapte focuri de armă au fost reținuți, marți seară, pentru furt calificat, într-un dosar în care aceștia au fost cercetați pentru sustragerea unei mașini de lux.

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, bărbatul ucis cu șapte focuri de armă, un pistol Glock, de calibru 9 milimetri, era martor în acest dosar.

Anchetatorii au stabilit, din cercetările făcute până în prezent, că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost împușcat luni, în jurul ore 23.10, în timp ce mergea spre casă, asupra acestuia fiind trase cel puțin șapte focuri de armă, cu un pistol de calibru nouă milimetri, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanței supreme remis, marți, agenției MEDIAFAX.

Bărbatul a fost găsit „în dreptul unui stâlp de lumină stradală care nu funcționa ca urmare a faptului că anterior fuseseră tăiate firele de alimentare energie electrică”, au precizat procurorii.

Incidentul a avut loc în cartierul piteștean Prundu, fiind anunțat la serviciul unic de urgență 112 de către un localnic.

Principalul suspect în acest caz a fost identificat de anchetatori și a fost audiat, marți, alături de polițistul Secției 14 din București, la sediul Parchetului Tribunalului Argeș.

Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeș declara că bărbatul a fost împușcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în „două reprize” de câte două-trei focuri. El preciza că sunt luate în calcul mai multe variante, între care și o reglare de conturi, în condițiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Pitești.

Anul trecut, polițistul audiat a reclamat că arma personală, un pistol marca Glock de calibru nouă milimetri, cumpărat în 2011, i-a fost furată din casă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, polițistul din București era prieten cu victima și vindeau împreună mașini.

De asemenea, surse din rândul anchetatorilor au declarat, marți, pentru MEDIAFAX că bărbatul ucis era martor într-un dosar în care principalul suspect și polițistul bucureștean sunt cercetați pentru furtul unei mașini. Dosarul a fost deschis în 2012 de către anchetatorii din Pitești și este în curs de cercetare.

Oamenii legii au făcut percheziții, marți dimineață, la locuința principalului suspect, aflată în apropierea apartamentului victimei.

Potrivit Poliției Capitalei, agentul de poliție este încadrat la Secția 14 din anul 2010, iar în 2013 a fost sancționat disciplinar pentru că nu a anunțat că este cercetat într-un dosar penal.

O echipă de ofițeri de la Poliția Română, coordonată de adjunctul Direcției de Investigații Criminale, Mihai Pitulescu, a fost trimisă, marți, la Pitești, pentru a acorda sprijin anchetatorilor argeșeni în cazul bărbatului împușcat mortal pe o stradă din oraș.

LOTO, LOTO 6/49. Report de 8,4 milioane de euro la LOTO 6/49. Noi extrageri LOTO, astăzi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice