EXCLUSIV. Compania municipală Parcuri și Grădini a PMB, anchetată penal / Gunoiul strâns din parcuri era aruncat la marginea Bucureștiului / Percheziții de amploare

EXCLUSIV. Compania municipală Parcuri și Grădini a PMB, anchetată penal / Gunoiul strâns din parcuri era aruncat la marginea Bucureștiului / Percheziții de amploare
Publicat: 03/03/2020, 08:18
Actualizat: 04/03/2020, 10:43

În plin scandal legat de depășirea nivelului de poluare din Capitală, marți dimineață au avut loc percheziții la două firme care deversează deșeuri în București și în împrejurimile orașului.

UPDATE. Evoluție neașteptată în dosarul deversării de deșeuri, vizat de perchezițiile din această dimineață.

Potrivit surselor Gândul.ro, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA, parte din holdingul municipal al Primăriei Capitalei, este anchetată penal.

Gunoiul strâns din toate parcurile Capitalei care țin de PMB era aruncat la marginea Bucureștiului de compania Ecogreen Construct SRL, spun surse Gândul.ro.

Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A. a fost înființată în anul 2017 și are ca obiect principal de activitate amenajarea si întreținerea parcurilor și grădinilor din București. Potrivit site-ului propriu, misiunea companiei municipale „este orientată spre creșterea calității spațiului verde urban, ceea ce înseamnă parcuri primitoare, sigure, curate, bine întreținute și durabile”.

Marți, 3 martie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice, sprijiniți de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Giurgiu, într un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului.

Sunt efectuate cercetări cu privire la activitatea desfășurată de două societăți comerciale și mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

Precizari PMB – Articol „EXCLUSIV. Compania municipală Parcuri și Grădini a PMB, anchetată penal / Gunoiul strâns din parcuri era aruncat la marginea Bucureștiului / Percheziții de amploare”

„Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la Compania Municipală Parcuri și Grădini București, Primăria Capitalei face următoarele precizări:

Compania Municipală Parcuri și Grădini București a respectat în întreaga sa activitate și respectă în continuare toate prevederile legale în vigoare, inclusiv în domeniul colectării deșeurilor municipale.

Respingem ferm acuzațiile apărute în presa online conform cărora Compania ar încălca prevederile legale privind depozitarea deșeurilor colectate din parcuri.

Precizăm că aceste acuzații sunt false și afectează grav imaginea și activitatea companiei și a municipalității, iar datele au fost publicate fără o verificare prealabilă a lor la nivelul organizației în cauză ori al Primăriei Capitalei. Apreciem că publicarea datelor fără punctul de vedere oficial cu privire la situație este de natură să dezinformeze publicul larg.

Pentru corecta informare publică, precizăm că serviciile de gestionare a deșeurilor din parcuri, inclusiv eliminarea lor, sunt realizate de o firmă specializată, cu care Compania municipală are încheiat un contract în acest sens.

Astfel, contractul de prestări servicii este încheiat de Compania municipală cu firma ECOGREEN CONSTRUCT SRL. În baza acestui contract, Ecogreen oferă servicii de colectare, transport și depozitare/eliminare deșeuri municipale și deșeuri de origine animală din parcurile în care compania municipală își desfășoară activitățile de întreținere și salubrizare.

Precizăm că ECOGREEN CONSTRUCT SRL este exclusiv responsabilă cu transportul, depozitarea, valorificarea și/sau eliminarea deșeurilor conform autorizațiilor de mediu și legislației în vigoare.

De asemenea, precizăm ca activitatea de colectare a deșeurilor în parcuri se desfășoară astfel:

• Activitatea de colectare a deșeurilor municipale de către lucrătorii Companiei din parcurile în care aceasta își desfășoară activitățile conform Contractului de delegare debutează cu strângerea deșeurilor din coșurile de gunoi amplasate în parcuri.

• Echipele companiei strâng sacii colectori cu deșeuri municipale, îi încarcă în mașiniutilitare electrice și îi transportă la rampa parcului

• La rampa parcului, lucrătorii CMPGB realizează selectarea deșeurilor colectate, respectiv sortează și separă fracția umedă de fracția uscată

• Cele două tipuri de deșeuri sunt încărcate în containere, care sunt ridicate de firma specializată cu care CMPGB are încheiat contract de prestări servicii, respectiv ECOGREEN CONSTRUCT SRL.

Direcţia de Presă”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?