Poşta Română a început distribuirea pensiilor în plic. Când vor finaliza poştaşii acțiunea

Poşta Română a început distribuirea pensiilor în plic. Când vor finaliza poştaşii acțiunea
Poștașii, transformați în „turnători”! Ministrul Digitalizării: „Să vă dau un exemplu, un pic macabru”
Publicat: 01/04/2020, 13:56

Poşta Română a anunţat, miercuri, că a început distribuirea pensiilor şi încearcă să finalizeze acţiunea într-un timp cât mai scurt. În Suceava, unde mai multe localităţi sunt în carantină, poştaşii se vor deplasa cu maşini. Pensiile vor fi date în plic, iar poştaşii vor fi echipaţi corespunzător.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor şi face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toţi poştaşii din ţară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede faţă de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

De asemenea, ca urmare a instituirii măsurii de carantină în municipiul Suceava şi în zonele limitrofe, cei 61 de factori poştali responsabili de aceste zone vor merge în teren cu maşini, puse la dispoziţie de Oficiile Judeţene de Poştă, „în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar şi pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeaşi zi, astfel încât perioada de achitare să fie comasată”.

Potrivit companiei, factorii poştali vor avea asupra lor legitimaţii şi adeverinţe de la angajator, completate şi semnate. „Toţi factorii poştali sunt echipaţi corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor. Aceştia vor respecta distanţa de 2 metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş. Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase