Premieră în România. OMV Petrom a deschis o unitate care îmbunătățește calitatea benzinei

Premieră în România. OMV Petrom a deschis o unitate care îmbunătățește calitatea benzinei
Publicat: 15/04/2019, 14:38

Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume și este prima care convertește și benzină ușoară de joasă calitate, nu doar GPL, folosind tehnologia Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltată de compania franceză Axens. Noua unitate a început producția în martie 2019, conform planului.

Noua instalație din cadrul Petrobrazi permite creșterea valorii mixului de producție datorită ponderii mai mari a benzinei și motorinei în produsele obținute de rafinărie. Anual, circa 50.000 de tone de benzină și motorină vor rezulta din conversia GPL și a benzinei ușoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri.

Capacitatea totală a rafinăriei Petrobrazi va rămâne neschimbată, la 4,5 milioane de tone anual, este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară.

Lucrările la proiectul unității Policombustibili au început în 2017 și au necesitat investiții de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unități care se întinde pe o suprafață mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialiști OMV Petrom, precum și sub-contractori specializați.

În perioada 2005-2018, investițiile făcute în rafinăria Petrobrazi s-au ridicat la aproximativ 1,6 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase