Premierul Republicii Moldova, DORIN RECEAN, a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Președintele a reiterat sprijinul României în gestionarea provocărilor de securitate

Premierul Republicii Moldova, DORIN RECEAN, a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Președintele a reiterat sprijinul României în gestionarea provocărilor de securitate
Primirea prim-ministrului Republicii Moldova Dorin Recean la Cotroceni/Sursa FOTO: presidency.ro
Publicat: 01/03/2023, 16:42
Actualizat: 01/03/2023, 16:43

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 1 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care se află în vizită în România.

”În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis a adresat înaltului oficial de la Chișinău felicitări pentru alegerea în noua funcție și a evocat dialogul aprofundat și constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis și cu prilejul întrevederii recente avute cu Președintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023.

Discuția cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri.

De asemenea, președintele României a evidențiat asistența multidimensională pe care țara noastră o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Conform sursei citate, prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulțumiri pentru sprijinul consistent și prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoștința autorităților de la Chișinău pentru asistența bugetară directă, precum și pentru susținerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova.

”Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, se mai arată în comunicat.

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit la Palatul Victoria cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. De asemenea, Dorin Recean va avea întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi cu preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi va fi primit de Custodele Coroanei române, Margareta, şi Principele Radu, la Palatul Elisabeta.

Vizita la Bucureşti a premierului Dorin Recean este prima sa deplasare oficială în străinătate de la învestirea în fruntea Guvernului Republicii Moldova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?