Președintele PNȚCD îl atacă pe Augustin Lazăr: A compromis Dosarul Revoluției

Președintele PNȚCD îl atacă pe Augustin Lazăr: A compromis Dosarul Revoluției
Publicat: 08/04/2019, 16:04

„PNȚCD și-a dorit încă din 1990 să se afle adevărul despre Revoluție și declară că dorește acest șlucru și în continuare. Ceea ce a făcut procurorul general, Augustin Lazăr, este inacceptabil. Acesta a compromis dosarul Revoluției, folosindu-se într-un mod nedemn de acest dosar pentru a își spăla trecutul de torționar, de protector al torționarilor pe de o parte, iar pe de altă parte pentru a care din acest dosar un subiect de campanie electorală.

El a susținut că, în mod normal, conferință de presă în care s-a anunțat trimiterea în judecată a dosarului Revoluției trebuia ținută de procurorii de caz.

„Era nevoie să se dea mai multe detalii despre acest dosar pe care societatea românească în așteaptă de 30 de ani. Ori, procurorul general nu a făcut acest lucru. Din contră, a folosit acest dosar în interes personal. Este motivul pentru care solicităm înco o dată demisia sau revocarea din funcție a procurorului general de către președintele României, cu atât mai mult cu cât domnia sa are deschis un dosar pentru infracțiuni contra umanității”, a conchis Pavelescu.

Reacția lui Aurelian Pavelescu vine după ce Augustin Lazăr a anunțat luni că procurorii Secției militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpați pentru infracțiuni contra umanității. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume și a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase