Președintele Tribunalului Timiș, despre desființarea SIIJ: Noapte bună, democrație și stat de drept / Desființarea SIIJ, îngroparea definitivă a abuzurile săvărșite împotriva magistraților incomozi

Redactor:
Corespondenti
Președintele Tribunalului Timiș, despre desființarea SIIJ: Noapte bună, democrație și stat de drept / Desființarea SIIJ, îngroparea definitivă a abuzurile săvărșite împotriva magistraților incomozi
Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, spune, într-o postare pe Facebook, vineri seara, că adevărata miză a desființării SIIJ este de a „îngropa definitiv abuzurile săvărșite împotriva magistraților incomozi".

„Într-o țară în care oamenii mai au încredere doar în Zăna Măseluță și în care, în curând, staborul va redeveni o opțiune, nimeni nu vorbește despre adevărata miză a desființării secției speciale. Aceea de a ingropa definitiv abuzurile săvârșite împotriva magistraților incomozi. Și de a o lua de la capăt, eventual…”, a scris Adriana Stoicescu vineri seara pe rețeaua de socializare.

Ea se întreabă cât de imparțial poate fi un judecător care știe că procurorul de ședință poate începe a doua zi urmărirea penală împotriva lui.

„Între țipete politicianiste și păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieșit să explice ce a însemnat și ce poate însemna, conferirea competenței de cercetare a magistraților unor procurori care, în același timp, sunt părți în cauzele deduse judecății. Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanță imparțială și independentă. Cât de corect poți să judeci când știi că procurorul tău de ședință poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunț formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii? Cât de imparțial te poți pretinde când ți se poate flutura, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independență?”, a mai scris președintele Tribunalului Timiș.

Adriana Stoicescu susține că cei care cred că politicienii își doresc prin desființarea secției apărarea independenței magistraților se înșeală.

„Politicienii par a nu înțelege că independența și imparțialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine și trebuie să rămână deasupra înțelegerilor și minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise. Nu am fi ajuns aici dacă justiția nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice. Când numirea procurorilor de rang înalt s-a făcut pe principiul unu de la mine unu de la tine, la ce să te aștepți? Dacă cineva își imaginează că politicienii își doresc, prin desființarea secției, apărarea independenței magistraților, se înșeală amarnic. Ei își doresc continuarea luptei anticorupție pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici, cu largul concurs al unor judecători reduși la tăcere. Căci nu va mai avea nimeni timp să se gândeasca la dreptate și aplicarea legii, la corectitudine. Vom fi ocupați să pronunțăm soluții potrivite, menite să ne asigure liniștea și libertatea”, a mai scris pe Facebook Adriana Stoicescu.

„Următorul pas va fi desființarea inspecției judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul Ministerului Justiției, tribunalele populare conduse de oamenii puterii. Totul cu largul concurs al celor care nu citesc și fac politică, deși ar trebui să citească și să nu facă politică. Noapte bună, democrație și stat de drept!”, și-a încheiat postarea președintele Tribunalului Timiș.

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), este una corectă. Măsura se află și în programul de guvernare, a punctat premierul.

În memorandumul prezentat Executivului, Cătălin Predoiu aduce în discuție recomandările forurilor europene în legătură cu Secția. În concluzii, ministrul Justiției precizează că soluția este desființarea SIIJ.

Sursă FOTO: Pixabay 

 

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Descoperirea care i-a lăsat fără cuvinte pe arheologi. Nu le-a venit să creadă când au...
SUA anunţă când va începe vaccinarea. Până la 20 de milioane de persoane ar putea...
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
Doliu în showbiz! Vlad Ciobanu, răpus de Covid-19
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
180 de lei pentru toți acești români. Se dau chiar de la 1 decembrie, iar...
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Delia, atacată de fani pe Instagram. Răspunsul neașteptat al vedetei: „Deplorabil”
Inchide