Pricopie, despre greva japoneză a elevilor: Respect dreptul lor de a se exprima liber

Pricopie, despre greva japoneză a elevilor: Respect dreptul lor de a se exprima liber
Publicat: 12/11/2013, 18:49
Actualizat: 19/05/2015, 09:14

Mai mulți proprietari din zona viitorului pasaj bucureștean Virtuții-Ciurel au anunțat, marți, că vor încerca să oprească lucrările la acest obiectiv de infrastructură, inclusiv prin demersuri la Curtea de Conturi și DNA, ei susținând că actele de construire sunt ilegale și că proiectul este inutil.

Nemulțumirea celor 15 familii cu proprietăți în zona unde urmează să fie construit pasajul Virtuții-Ciurel a fost declanșată de reînceperea lucrărilor la acest obiectiv, pentru care municipalitatea a dat undeă verde în urmă cu trei săptămâni.

„Prima autorizație de construire pentru podul Virtuții-Ciurel a fost anulată de instanță în iulie 2012, recursul urmând să se judece în data de 21 noiembrie, iar Planul Urbanistic Zonal pentru zona în cauză este suspendat în instanță de la sfârșitul lunii februarie”, a declarat, marți, Victor Rausse, reprezentantul grupului de inițiativă „Oponență proiect Străpundere-Ciurel-A1”, din care fac parte 15 familii ce dețin proprietăți în zona unde urmează să fie dezvoltat obiectivul de infrastructură.

Reprezentantul grupului de inițiativă a arătat că vor fi sesizate Curtea de Conturi și Direcția Națională Anticorupție (DNA), în legătură cu „ilegalitatea actelor în baza cărora se continuă lucrările”.

Grupul de inițiativă susține că noua autorizație de construire, emisă în baza unui plan de urbanism suspendat în august de Primăria Capitalei, este ilegală.

„Vom ataca, în următoarea etapă, și bugetul actual, și viitorul buget, dacă suma alocată acestui proiect se va regăsi în acesta din urmă. Voi încerca să contactez Curtea de Conturi și DNA-ul, fiindcă în fond și la urma urmei sunt banii noștri, care sunt cheltuiți fără a avea o bază legală”, a mai spus Rausse.

În același context, reprezentantul Asociației „Salvați Bucureștiul”, Nicușor Dan, a arătat că, din momentul suspendării PUZ-ului pentru zona în cauză, respectiv din februarie 2013, suspendarea operează până la momentul în care Tribunalul București va judeca cererea de anulare a acestui document.

„PUZ-ul a fost suspendat în februarie 2013. Din acel moment, hotărârea începe să curgă, hotărârea Tribunalului București fiind confirmată de Curtea de Apel București, în aprilie 2013. Suspendarea operează până în momentul în care Tribunalul București va judeca cererea de anulare a PUZ-ului pentru zona în cauză”, a declarat Nicușor Dan.

În această privință, șeful Direcției de Infrastructură a municipalității, Ion Dedu, a arătat că ordinul de reîncepere a lucrărilor, dat în urmă cu câteva săptămâni, se bazează pe o autorizație de construire emisă în baza Legii 255/2010 și are în vedere, pentru prima fază, realizarea nodului rutier dintre Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței.

„Ordinul de începere a lucrărilor se bazează pe o autorizație de construire emisă în baza Legii 255/2010 și vizează, în prima fază, numai nodul rutier dintre Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței, pentru că nu am avut suficiente fonduri să realizăm exproprierile”, a explicat Dedu.

Șeful Direcției de Infrastructură a precizat că, datorită pasajului, va fi rezolvată, în primul rând, problema descongestionării circulației în zona Șoseaua Virtuții, prin oferirea unei alternative. Astfel, a arătat el, pasajul Virtuții-Ciurel va face legătura între Splaiul Independenței și Șoseaua Vituții, obiectivul făcând parte dintr-un „drum expres”, respectiv o infrastructură rutieră între nodul Ciorogârla și Șoseaua Virtuții.

Întregul proiect al municipalității, care însumează aproximativ 13 kilometri de infrastructură, are o valoare estimată la 330 de milioane de euro, în sumă fiind cuprinși și banii alocați pentru exproprieri.

Proiectul cuprinde patru noduri de infrastructură și mai multe poduri și va face legătura între A1 și trei inele de circulație din Capitală, respectiv inelul principal, inelul median și centura Bucureștiului.

Termenul de finalizare a lucrărilor la pasajul Virtuții-Ciurel este 2015.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde fug și cum trăiesc dictatorii în exil. Viața unora dintre cei mai brutali lideri...
Ce pensie mare avea Mircea Diaconu. Soția lui a anunțat când va avea loc înmormântarea
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
Primele imagini cu soldați nord-coreeni angajați într-o luptă cu ucrainenii, în regiunea Kursk
Breaking News: Explozie devastatoare în Târgu Jiu! Locatarii, în lacrimi: „Eram cu pastilele de inimă...
Analiză BBC: „României i-a trecut glonțul pe la ureche”. De ce au rezonat, totuși, românii...
De ce nu părăsește Rusia cele doua baze militare din Siria. Ce însemnătate au ele...
Dragoș Bucur, scandalizat de atitudinea lui Mircea Diaconu față de el: 'Mă simțeam umilit.' De...
Fiica ei e una dintre cele mai sexy artiste, însă nici mama sa nu se...
Moştenirea uriaşă lăsată în urmă de Mircea Diaconu. Ar fi împlinit 75 de ani în...
Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului
Cine este Diana Lupescu, soția lui Mircea Diaconu. A cerut-o de soție la a doua...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Marele actor Mircea Diaconu a murit
Monica Bellucci, cea mai în vârstă BOND Girl. „Am fost o fată foarte TIMIDĂ”
Lovitură cumplită pentru Liviu Dragnea. Călin Georgescu a ieșit câștigător
Inteligența artificială, proiect gigantic al UE. România e inclusă în planuri
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea...
VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești,...
Adriana Bahmuțeanu, mesaj pentru Honorius Prigoană. Băieții lui Silviu Prigoană vor să ia rolul de...
Cine moștenește averea lui Mircea Diaconu
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă...
Primele observații cu o cvasiparticulă care are masă doar atunci când se deplasează într-o anumită...