Prima vizită de stat la Palatul Buckingham de la moartea reginei Elisabeta a II-a. Pe cine a găzduit Regele Charles

Prima vizită de stat la Palatul Buckingham de la moartea reginei Elisabeta a II-a. Pe cine a găzduit Regele Charles
Sursă Foto - CNN
Publicat: 23/11/2022, 08:18
Actualizat: 23/11/2022, 08:31

Regele Charles al Marii Britanii a găzduit marți prima sa vizită de stat de când a devenit monarh al regatului britanic, primindu-l la Palatul Buckingham pe președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.

Regele Charles, în vârstă de 74 de ani a găzduit marți prima vizită de stat de când a devenit monarh al regatului britanic.

Cyril Ramaphosa şi soţia sa au fost întâmpinaţi oficial de fiul cel mare şi moştenitorul lui Charles, prinţul William şi soţia sa Kate, la un hotel din centrul Londrei, pentru a marca începutul călătoriei sale de două zile, prima vizită de stat în Marea Britanie a unui lider mondial de la cea a fostului preşedinte american Donald Trump şi a soţiei sale Melania, în 2019.

Au urmat salve de tunuri și o primire ceremonială din partea regelui și a soției sale Camilla, regina consoartă, după care a urmat o mare procesiune cu trăsuri de-a lungul The Mall până la Palatul Buckingham, unde va avea loc mai târziu un banchet în onoarea președintelui.

Întâlnirea cu Cyril Ramaphosa, programată înainte de moartea reginei Elisabeta

Cyril Ramaphosa are programată o vizită la Westminster Abbey, unde va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut și pentru a vedea piatra comemorativă a fostului președinte sud-african Nelson Mandela.

Totodată, el se va adresa membrilor Parlamentului de la Londra și se va vedea cu premierul britanic, Rishi Sunak.

De asemenea, Marea Britanie speră ca vizita care fusese planificată înainte de moartea reginei Elisabeta în septembrie, să consolideze legăturile comerciale și de investiții dintre cele două națiuni și să arate importanța legăturilor cu Commonwealth-ul Națiunilor, organizația internațională pe care Charles o conduce acum, potrivit CNN.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase