Primăria Capitalei a găsit soluția pentru părinții care nu pot sta cu copiii. „Vom acționa la nivelul scărilor de bloc”. Cine ar urma să-i supravegheze pe cei mici

Primăria Capitalei a găsit soluția pentru părinții care nu pot sta cu copiii. „Vom acționa la nivelul scărilor de bloc. Cine ar urma să-i supravegheze pe cei mici
Publicat: 27/02/2018, 16:02

„Pentru părinții care nu găsesc în această perioadă o soluție în familie, o bunică, o mătușă, o soră, un prieten, un vecin sau altcineva, cu ajutorul primriilor de sector și cu direcțiile de asistență socială, vom ajuta aceste cazuri, pe care le considerăm izolate. Eu în general cred că fiecare famlie s-a organizat de așa manieră încât să fie copilul la adăpost”, a declarat, marți, Gabriela Firea, în cadrul comandamentului de iarnă de la PMB.

Potrivit edilului, soluția pe care Municipalitatea a găsit-o pentru a-i ajuta pe părinții care nu au soluții pentru copii ar fi organizarea de grupuri cu mai mulți copii, la nivelul scărilor de bloc.

„Astfel, propunerea ar fi ca acești copii să nu fie scoși, în ger, la minus 20 de grade, și în urma apelurilor pe care le primim și le vom comunica, vom organiza la nivel de scară de bloc, într-un apartament, cu un asistent social, supravegherea acestor copii, până în momentul în care părinții vin de la serviciu. Dar, eu fac apel la familii să găsească posibilitatea ca proprii lor copii să fie scoși la minus 20 de grade. Dacă nu vor găsi o soluție, îi sprijinim noi cu această măsură. Vrem să vedem și noi care este numărul de apeluri pe care îl vom primi și în funcție de dimensiunea pe care o vom constata. Acesta va fi maniera prin care vom acționa, la nivelul scărilor de bloc. Dacă sunt, să zicem, doi, trei copii, care chiar nu au cu cine să rămână, pe perioada în care părinții sunt la serviciu să fie supravegheați de un asistent social”, a mai precizat Gabriela Firea.

Linia verde la care părinții pot solicita ajutor de la Primăria Capitalei este 0800 800 868.

Edilul Capitalei a decis, marți, ca școlile și grădinițele de stat din Capitală să fie închise până la sfârșitul acestei săptămâni, din cauza vremii.

„Ne pasă de toată lumea. Nu toți copiii ajung la școală acum cu mașina încălzită a părinților, cei mai mulți ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arată bine, va fi în continuare ger, se vor resimți minus 20 de grade, minus 22 de grade în București. Nu ar fi înțelept sau corect să deschidem școlile pe ger”, a mai declarat Gabriela Firea.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult