Primarul din Slobozia, suspectat că ar fi falsificat acte privind plata taxelor pentru trei mașini de lux

Primarul din Slobozia, suspectat că ar fi falsificat acte privind plata taxelor pentru trei mașini de lux
Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este suspectat că ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei mașini de lux, folosind ștampila primăriei, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Poliție.
Publicat: 14/01/2014, 13:07
Actualizat: 02/02/2019, 18:02

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este suspectat că ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei mașini de lux, folosind ștampila primăriei, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Poliție.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că primarul Alexandru Stoica ar fi ștampilat documentele care certificau plata impozitului anual datorat statului, calculat în funcție de capacitatea cilindrică a fiecărui autoturism, pentru un Mercedes S Class, un BMV seria 5 și un Audi A8, mașini care ulterior au fost vândute unor cumpărători de bună-credință.

Anchetatorii au precizat că gruparea, din care ar fi făcut parte și primarul Alexandru Stoica, era condusă de liderul interlop Viorel Daniel Duțu, cunoscut în Ialomița pentru infracțiuni cu violență, șantaj și cămătărie.

Polițiștii de la IPJ Ialomița fac, marți zece percheziții, la Primăria Slobozia și la locuințele unor persoane suspectate de șantaj, cămătărie, înșelăciune, fals și uz de fals.

Perchezițiile din municipiul Slobozia vizează șase persoane suspectate că, în cursul anului 2013, ar fi comis mai multe infracțiuni de cămătărie, șantaj, fals, uz de fals și înșelăciune, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

La finalizarea perchezițiilor, suspecții vor fi duși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, pentru cercetări.

Surse apropiate anchetei declarau, pentru MEDIAFAX, că una dintre percheziții are loc la Primăria Slobozia, printre persoanele vizate în cadrul anchetei fiind și primarul municipiului, Alexandru Stoica.

Anchetatorii suspectează că s-au folosit ștampilele Primăriei Slobozia pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux.

Prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că la Primăria Slobozia sunt percheziționate birourile primarului Alexandru Stoica (PSD) și secretarei acestuia.

El a spus că nu se poate pronunța asupra unei eventuale implicări a primarului în acest caz.

La percheziții participă peste 70 de polițiști de investigații criminale și ordine publică, precum și luptători SAS din cadrul IPJ Ialomița și Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia. Acțiunea a fost sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Informații și Protecție Internă.

Primarul Alexandru Stoica, în vârstă de 58 de ani, se află la primul mandat, după ce în perioada 2008 – 2012 el a fost viceprimar al municipiului.

Potrivit CV-ului acestuia postat pe site-ul Primăriei, în perioada 1974 – 1977 Stoica a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, iar din anul 1977 și până în 2001 a lucrat în Ministerul Apărării, fiind comandant la mai multe unități, dar și șef al statului major municipal Slobozia, în anul 1998 fiind trecut în rezervă.

Alexandru Stoica este membru PSD din anul 1999, din 2005 el fiind președinte al organizației municipale Slobozia a PSD. De asemenea, el este vicepreședinte al organizației județene Ialomița a PSD.

Potrivit declarației de avere din mai 2013, primarul municipiului Slobozia are trei terenuri agricole în suprafață totală de aproape cinci hectare, în Slobozia, Amara și Ograda, ultimele două fiind moștenite de el și de soția sa. De asemenea, Alexandru Stoica a notat în declarația de avere alte două proprietăți moștenite de soția sa, ambele în Amara, respectiv un teren intravilan de 1.300 de metri pătrați și o casă de 110 metri pătrați.

Alexandru Stoica are un apartament în Slobozia, de 85 de metri pătrați, cumpărat în 2002, precum și două mașini, un Daewoo Espero, din 1996 și un autoturism Volkswagen Jetta, din 2013.

Primarul municipiului Slobozia are un depozit bancar de 35.000 de lei, deschis în 2009, iar până în 2016, trebuie să restituie un leasing pentru mașină în valoare de 21.600 de lei.

Alexandru Stoica a încasat, din salariul de primar, 35.029 de lei, iar soția sa a primit 11.200 de lei din pensie și 2.000 de lei din arendă.

În declarația de interese, din mai 2013, Stoica a menționat doar funcțiile deținute în PSD și calitatea de membru fondator al Fundației „Ialomița 2000”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...