Primarul orașului Bragadiru (PNL), condamnat definitiv la închisoare cu executare! Ce pedeapsă a primit Vasile Cimpoeru

Primarul orașului Bragadiru (PNL), condamnat definitiv la închisoare cu executare! Ce pedeapsă a primit Vasile Cimpoeru
Primarul orașului Bragadiru (PNL), condamnat definitiv la închisoare cu executare! Ce pedeapsă a primit Vasile Cimpoeru / Sursă FOTO: Facebook - Vasile Cimpoeru

Vasile Cimpoeru, primar al orașului Bragadiru din partea PNL, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru acuzații de complicitate la fals intelectual.

Primarul a primit din partea judecătorilor o pedeapsă de patru ani și patru luni cu executare. Inițial, acesta primise, la fond, doar 2 ani cu suspendare.

„Decizia penală nr. 36/A din data de 22.01.2021 – În temeiul art. 421, punctul 2, litera a, Cod procedură penală, admite apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu şi de apelantul-intimat-inculpat Stanciu Ion împotriva Sentinţei penale nr.205/27.III.2019 a Judecătoriei Cornetu, judeţul Ilfov, din Dosarul nr.13022/1748/2018.

Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală şi, rejudecând pe fond: I. Descontopeşte pedepsele rezultantă principală de 2 ani şi 4 luni închisoare, complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art. 66, alin.1, literele a şi b, Cod penal, pe durata de 5 ani, şi accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, stabilite faţă de inculpatul Cimpoeru Vasile, repunând, în individualitatea lor, pedepsele închisorii, complementare şi accesorii.

În temeiul art.47, alin.1, Cod penal, raportat la art.320, alin.1 şi 2, Cod penal, condamnă pe inculpatul Cimpoeru Vasile la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale (faptă penală din luna septembrie a anului 2016, autor condamnat Bigu Elena-Claudia).

În temeiul art.67, alin.2, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani.

În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal.

În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiuni de complicitate la fals intelectual (în raport cu certificatul de urbanism nr.1.337/5.X.2015, faţă de beneficiarii Berea Cristina şi Berea Teodor-Alexandru, autor condamnat Stan Veronica-Ioana).

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani.

În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal.

În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiuni de complicitate la fals intelectual (în raport cu autorizaţia de construire nr.961/26.X.2016, faţă de beneficiarii Berea Cristina şi Berea Teodor-Alexandru, autor condamnat Stan Veronica-Ioana).

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani.

În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal.

În temeiul art.38, alin.1, Cod penal, raportat la art. 39, alin.1, litera b, Cod penal, contopeşte pedepsele de 3 ani închisoare, de 2 ani închisoare şi de 2 ani închisoare, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare.

În temeiul art.45, alin.3, litera a, Cod penal, stabileşte pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani, care se execută potrivit art.68, alin.1, litera c, Cod penal.

În temeiul art.45, alin.5, Cod penal, stabileşte pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal.

În temeiul art.72, alin.1, Cod penal, deduce reţinerea de la data de 19.IX.2017 la data de 20.IX.2017. II. În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe inculpatul Stanciu Ion la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals intelectual (în raport cu certificatul de urbanism nr.1.287/28.IX.29015, faţă de beneficiarii Iancu Florica şi Iancu Ion, autor condamnat Stan Veronica-Ioana).

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 3 ani. În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal.

În temeiul art.396, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.16, alin.1, litera b, teza I-a, Cod de procedură penală, achită pe inculpatul Stanciu Ion, pentru comiterea infracţiunii de uzurparea funcţiei, prev. de art.300, Cod penal. În temeiul art.91, alin.1, Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, stabilit potrivit art.92, alin.1 şi alin.2, Cod penal”, se arată într-un comunicat de presă al instanței.

Liberalul Vasile Cimpoeru, condamnat definitiv la patru ani și patru luni de închisoare cu suspendare

„În temeiul art.93, alin.1, Cod penal, îl obligă pe inculpat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte măsurile de supraveghere: a. de a se prezenta la Serviciul de probaţiune Ilfov, la datele stabilite de acesta; b. de a primi vizitele consilierului de probaţiune, desemnat cu supravegherea sa; c. de a anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d. de a comunica schimbarea locului de muncă; e. de a comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.93, alin.2, litera d, Cod penal, îl obligă pe inculpat ca, pe durata termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei de executare.

În temeiul art.93, alin.3, Cod penal, îl obligă pe inculpat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioada de 80 zile, la Primăria oraşului Bragadiru, judeţul Ilfov sau la Casa de cultură din comuna Clinceni, judeţul Ilfov. Face aplicarea disp. art.94, alin.1 şi alin.2, Cod penal. Pedeapsa complementară se execută potrivit art.68, alin.1, litera b, Cod penal. Pedeapsa accesorie se execută în situaţia în care pedeapsa principală se execută în regim de detenţie. Îi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.96, alin.1 şi alin.4, Cod penal, privind revocarea beneficiului suspendării sub supraveghere, în cazurile nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor ori comiterii unei noi infracţiuni, pe durata termenului de supraveghere. III.

În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe inculpatul Măgureanu Adrian-Sorin la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals intelectual (în raport cu certificatul de urbanism nr.1.287/28.IX.29015, faţă de beneficiarii Iancu Florica şi Iancu Ion, autor condamnat Stan Veronica-Ioana). În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani.

În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal. În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals intelectual (în raport cu autorizaţia de construire nr.377/30.V.2016, faţă de beneficiarii Iancu Florica şi Iancu Ion, autor condamnat Stan Veronica-Ioana).

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani. În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal. În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals intelectual (în raport cu certificatul de urbanism nr.1.337/5.X.2015, faţă de beneficiarii Berea Cristina şi Berea Teodor-Alexandru, autor condamnat Stan Veronica-Ioana).

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani. În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal. În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.321, alin.1, Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals intelectual (în raport cu autorizaţia de construire nr.961/26.X.2016, faţă de beneficiarii Berea Cristina şi Berea Teodor-Alexandru, autor condamnat Stan Veronica-Ioana).

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani. În temeiul art. 65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi, prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal.

În temeiul art.38, alin.1, Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b, Cod penal, contopeşte pedepsele de 2 ani închisoare, de 2 ani închisoare, de 2 ani închisoare şi de 2 ani închisoare, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 2 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare.

În temeiul art.45, alin.3, litera a, Cod penal, stabileşte pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal, pe durata de 5 ani, care se execută potrivit art.68, alin.1, litera c, Cod penal. În temeiul art.45, alin.5, Cod penal, stabileşte pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b şi k, Cod penal. În temeiul art.72, alin.1, Cod penal, deduce reţinerea de la data de 19.IX.2017 la data de 20.IX.2017.

În temeiul art.274, alin.1 şi alin.2, Cod de procedură penală, îi obligă pe fiecare dintre inculpaţii Cimpoeru Vasile, Stan Ion şi Măgureanu Adrian-Sorin la plata sumei de câte 1.000 lei, cheltuieli judiciare către stat, iar, în temeiul art.275, alin.6, Cod de procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu Barbu Luciana pentru inculpatul Cimpoeru Vasile, în procedura de Cameră preliminară, în sumă de 230 lei, onorariul parţial al apărătorului din oficiu Dinu Mariana pentru acelaşi inculpat, la cercetarea judecătorească, în sumă de 130 lei, onorariul parţial al apărătorului din oficiu Dumitru Adriana pentru inculpatul Stanciu Ion, în procedura de Cameră preliminară şi de la cercetarea judecătorească, în sumă totală de 200 lei, precum şi onorariul parţial al apărătorului din oficiu Brecea Monica pentru inculpatul Măgureanu Adrian-Sorin, la cercetarea judecătorească, în sumă de 130 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.

În temeiul art.421, punctul 1, litera b, Cod de procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul-intimat-inculpat Cimpoeru Vasile împotriva aceleiaşi sentinţei penale. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile de procedură pentru judecarea apelurilor formulate de Ministerul Public şi de apelantul-intimat-inculpat Stanciu Ion rămân în sarcina statului. În temeiul art.275, alin.2, Cod de procedură penală, obligă pe apelantul-intimat-inculpat Cimpoeru Vasile la plata sumei de 2.500 lei, cheltuieli judiciare în apel către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22.I.2021”, mai arată sursa citată.

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Limbajul codat folosit de către Sică, fiul lui Ilie Dumitrescu, pentru traficul de droguri!
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Amenda colosală primită de un pasager pentru că a lovit un însoțitor de zbor. Conflictul...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Horoscop 28 februarie. Zi sfântă pentru o zodie. Energiile o vor schimba radical de azi
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide