Primele imagini cu medicul Cătălin Denciu, transferat în Belgia după incendiul de la Piatra Neamț: „Recuperarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul” – FOTO

Primele imagini cu medicul Cătălin Denciu, transferat în Belgia după incendiul de la Piatra Neamț: „Recuperarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul” - FOTO
Primele imagini cu medicul Cătălin Denciu, transferat în Belgia după incendiul de la Piatra Neamț: „Recuperarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul”
Publicat: 04/03/2021, 09:18

Medicul român Catalin Denciu este internat la Spitalul Militar Regina Astrid, Belgia, din noiembrie 2020. Acesta a vorbit într-un interviu despre evoluția sa ca pacient.

Medicul erou de la spitalul din Piatra Neamț va fi transferat la Spitalul Saint-Luc, din Belgia, unde va începe următoarea fază de recuperare. Acesta se arată încrezător și susține că va face tot ce îi stă în putință să aibă o recuperare de succes, potrivit beldefnews.mil.be.

După incendiul puternic de la Colectiv, autoritățile din România și Spitalul Militar Regina Astrid au început o colaborare pentru tratarea pacienților grav arși.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri în urma incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț și a fost transferat în Belgia. Pe 14 noiembrie, în timp ce era de serviciu pe secția ATI a spitalului, un incendiu puternic a izbucnit în cadrul unității. Cu riscul de a-și pierde propria viață, a încercat să-i salveze pe pacienții COVID-19 care se aflau internați la ATI. În urma faptei sale eroice, medicul a suferit arsuri de gradul II și III pe 40% din suprafața corpului.

Cătălin Denciu: „Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou”

Cătălin Denciu a fost plasat în comă artificială timp de trei săptămâni din cauza grivității rănilor pe care le-a suferit în timpul incendiului. Acesta era îmbrăcat în combinezon la momentul intervenției iar materialul a luat foc.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg pe bicicletă. Încă mi-e greu să îmi îndoi brațele, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou. Recuperarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a povestit Cătălin Denciu.

Cătălin Denciu și-a propus o serie de obiective pentru a-și recâștiga independența. Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenție chirurgicală și procesele de recuperare au dat deja rezultate. Soția sa, Alina Denciu, a călătorit în Belgia și stă într-o cameră, destinată personalul militar din spital, pentru a-și sprijini soțul. Între timp, aceasta învață și tehnici de îngrijire și recuperare pentru a avea grijă de soțul ei.

Medicul erou își va continua recuperarea la spitalul în care a învățat să fie anestezist

Echipele de la spitalul militar sunt foarte fericite că îl pot ajuta pe Cătălin Denciu să se recupereze.

„În acest moment sunt familia mea. Abia aștept să fiu vindecat pentru a le mulțumi”, a mai susținut medicul erou.

După ce a petrecut ultimele luni cu ei, Cătălin Denciu își ia o scurtă vacanță înainte de a-și continua reabilitarea la Spitalul Universitar Saint-Luc. Medicul nu se va afla într-un loc necunoscut, deoarece a lucrat acolo un an în timpul pregătirii sale ca anestezist.