Primul angajament major al Reginei Elisabeta a II-a, la o unitatea de cercetare militară. Pentru prima ei ieșire publică, i s-a alăturat nepotul ei, prințul William

Redactor:
Florentina Dinu
Primul angajament major al Reginei Elisabeta a II-a, la o unitatea de cercetare militară. Pentru prima ei ieșire publică, i s-a alăturat nepotul ei, prințul William

Regina Elisabeta își desfășura joi primul angajament major de la blocarea coronavirusului în martie, vizitând unitatea de cercetare militară din Porton Down care a fost implicată în gestionarea unui atac cu agentul nervos Novichok din 2018.

Monarhul în vârstă de 94 de ani, care a petrecut blocarea națională a Marii Britanii la castelul Windsor, și-a îndeplinit îndatoririle oficiale de la distanță prin video sau telefon sau la palatul ei, de când au fost introduse restricții sociale. Pentru prima ei ieșire publică, i s-a alăturat nepotul ei prințul William.

Un agent folosit pentru a-l ataca fostul spion rus Sergei Skripal

Vizita a marcat pentru prima dată când doar Regina Elisabeta și Prințul William au făcut o apariție comună din 2017, când au vizitat Turnul Grenfell din Londra, după ce un incendiu a ucis peste 70 de persoane.

Laboratorul top secret de știință și tehnologie al apărării, din Porton Down, în sud-vestul Angliei, a identificat un agent folosit pentru a-l ataca fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa Yulia Skripal în orașul apropiat Salisbury în urmă cu doi ani.

Marea Britanie a acuzat doi agenți ruși susținuți de Moscova că au efectuat atacul, o acuzație pe care Kremlinul a respins-o.

În timpul călătoriei lor, membrii Casei Regale trebuiau să se întâlnească cu personalul din Porton Down și cu alți militari care au fost implicați în operațiunea de clarificare Novichok, împreună cu oamenii de știință care au ajutat la răspunsul la pandemia COVID-19.

Scopul formal al călătoriei a fost deschiderea noului centru de analiză energetică al laboratorului, unde Reginei și prințului li se va oferi o demonstrație a unei investigații criminalistice a explozibililor.

De asemenea, trebuiau să viziteze incinta energetică a laboratorului pentru a vedea o expunere de arme și tactici folosite în contrainteligență.

Porton Down a fost fondat în 1916 ca laborator britanic de arme chimice și biologice, unde oamenii de știință ai ministerului apărării au efectuat experimente secrete care au implicat aproximativ 20.000 de militari, ducând la moartea unuia din cauza expunerii la gazul nervos sarin.

Din anii 1960, s-a concentrat pe dezvoltarea contramăsurilor și a tehnologiei de apărare și securitate, deși structura sa secretă a dus întotdeauna la speculații cu privire la activitățile sale.

„Niciun străin, în viață sau mort, nu a fost dus vreodată la Porton Down”, spune site-ul guvernului.

Din martie, singurele apariții publice ale monarhului au avut loc la Windsor pentru o ceremonie militară în iunie cu ocazia zilei de naștere a acesteia și pentru o ceremonie pentru strângerea de fonduri de caritate, căpitanul Tom Moore, în vârstă de 100 de ani.

De asemenea, a efectuat vizite private la Castelul Balmoral din Scoția și la Sandringham din estul Angliei, reședințele sale private.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Horoscopul de weekend. Ce-i așteaptă pe nativi până pe 1 noiembrie
Inchide