Procesul de corupție al lui Oprișan, amânat din nou

Procesul de corupție al lui Oprișan, amânat din nou

Oprișan a declarat presei, la ieșirea din sala de judecată a Curții de Apel Cluj, unde a fost audiat peste două ore și jumătate, că este optimist și are încredere că magistrații vor face dreptate în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am fost audiat, pentru că nu am nimic de ascuns și sunt nevinovat. Am răspuns punctual și detaliat la fiecare punct din rechizitoriu. Acuzațiile nu au nicio legătură cu realitatea, ele sunt false și mincinoase în marea lor parte. Am încredere în magistrații judecători cinstiți din România că vor face dreptate în acest caz, eu aș fi vrut să se fi terminat mai repede acest proces. S-a dat un termen pentru 8 septembrie, când vor reaudiați 12 martori, la cererea DNA. Sunt optimist pentru că sunt nevinovat”, a spus Oprișan.

Acesta a adăugat că nu crede că procesul se va termina în 8 septembrie, pentru că totul va depinde de cei 12 martori, dacă vor veni toți pentru a fi reaudiați.

Avocatul lui Marian Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a declarat, la rândul său, că este vorba despre 12 martori care au fost audiați în faza de urmărire și în fața primei instanțe.

„Se cere practic reaudierea lor în fața Curții de Apel Cluj. Administrarea unei astfel de probe este necesară având în vedere că soluția primei instanțe a fost de achitare a clientului meu. Este firesc ca instanța de apel să perceapă aceste probe”, a explicat Mateuț.

Înainte de a intra în sala de judecată, Marian Oprișan a declarat că s-a prezentat la termenul stabilit la Curtea de Apel Cluj din respect față de lege și față de magistrați.

„Cred că mi-am demonstrat nevinovăția până acum, alții trebuie să demonstreze ceea ce au greșit. Cred că în România există justiție, există magistrați judecători cinstiți, garanți ai statului de drept”, a afirmat Oprișan.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprișan (PSD) a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals și uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpați vicepreședintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcției Economice, Ion Costeanu, directorul Direcției Tehnice, Liviu Rusu, fost șef Serviciu Drumuri și Poduri din Direcția Tehnică a Consiliului Județean.

Procurorii au susținut că o comisie de licitație de la Consiliul Județean, numită de Marian Oprișan, ar fi încredințat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, virați de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzații se refereau la achiziția corpului de clădiri de la „Căprioara” și la sumele cheltuite pentru întreținerea unităților de protocol Vila „Rucăr” și „Hanul dintre Vii”, situate în localitățile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreținerea cărora Consiliul Județean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

În 2006, când Oprișan a fost deferit justiției, DNA spunea că Judecătoria Focșani este cea competentă pentru a soluționa cauza. În 14 noiembrie 2007 însă, magistrații de la Judecătoria Focșani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru refacerea urmăririi penale.

În februarie 2008, dosarul lui Marian Oprișan a ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. O lună mai târziu, procesul a fost mutat la Tribunalul Cluj, după ce instanța supremă a admis strămutarea acestuia.

Atunci, strămutarea a fost cerută de procurori, care au susținut că Oprișan ar fi oferit locuințe unor judecători din zonă și că popularitatea acestuia ar putea afecta judecata imparțială a magistraților.

În februarie a.c., Marian Oprișan a fost achitat de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca, însă sentința a fost atacată de DNA, astfel că în mai a avut loc primul termen la Curtea de Apel Cluj, amânat atunci pentru 23 iunie, întrucât unul dintre inculpații din dosar a solicitat un alt termen, până la care să își angajeze un apărător.

Avocatul Mateuț declara atunci că sentința Curții de Apel Cluj va fi definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata