Procesul în care Augustin Lazăr a contestat revocarea sa din funcție s-a încheiat

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat revocarea sa din funcție s-a încheiat
Publicat: 28/05/2019, 20:33

Procesul în care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție, înaintată de Ministerul Justiției, s-a încheiat, marți, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea avocatului fostului procuror general de încetare a procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

„Admite excepția lipsei de interes invocată de reclamant și în consecință: Respinge, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, în contradictoriu cu pârâții Ministerul Justitiei si ministrul justiției”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, pe rolul instanței a rămas spre judecare dosarul în care Augustin Lazăr solicită daune morale de un leu de la Ministerul Justiției și publicarea un comunicat în care să își ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa, pentru care încă nu s-a fixat un termen.

„Pe rolul Curții de Apel Alba Iulia se află în continuare dosarul 231/57/2019 ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâții Ministerul Justiției și ministrul justiției, prin care reclamantul solicită anularea aceluiași act administrativ ce a făcut obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (…). Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiției la plata unor daune morale în sumă de 1 leu și publicarea pe site-ul Ministerului Justiției a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, a transmis Cosmin Muntean.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanșată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, la sfârșitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de Ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiției a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel București, invocând excepția necompetenței teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase