• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Profesorul de la UMF Iași, care a fost ținta unui atentat cu bombă în 2010, reținut pentru luare de mită, tentativă de viol și șantaj

Profesorul de la UMF Iași, care a fost ținta unui atentat cu bombă în 2010, reținut pentru luare de mită, tentativă de viol și șantaj
Un profesor de la UMF Iași a fost reținut pentru luare de mită, tentativă de viol și șantaj

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Iași al DNA au dispus, vineri, reținerea pentru 24 de ore a conferențiarului universitar Dumitru Păduraru, coordonator al disciplinei Anatomie, din cadrul UMF Iași, el fiind acuzat de luare de mită, tentativă de viol și șantaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al DNA Iași, Păduraru a încercat să întrețină relații sexuale cu o studentă la Facultatea de Farmacie, amenințând-o în mai multe rânduri că nu va putea promova examenul de anatomie pe care urma să-l susțină cu el.

„În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei Anatomie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, inculpatul Păduraru Dumitru a încercat să întrețină relații intime, dar și relații de aceeași natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie (denunțătoare în cauză), prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina „anatomie” (pe care urma să-l susțină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării)”, se arată în comunicatul DNA Iași.

Potrivit procurorilor, pe 26 ianuarie, profesorul Dumitru Păduraru a amenințat-o cu moartea pe studenta respectivă, solicitându-i să nu dezvăluie nimănui despre cele întâmplate.

Dumitru Păduraru va fi prezentat, sâmbătă, în fața judecătorilor Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În primăvara anului 2010, Dumitru Păduraru a fost vizat de explozia produsă într-o mașină care aparținea cumnatului său, tot medic, și pe care o foloseau amândoi. La momentul respectiv, procurorii au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor, în condițiile în care lângă mașină au fost găsite urme de explozibil. Păduraru ieșise din bloc și se îndrepta către autoturism, parcat în fața imobilului, însă întrucât uitase să ia ceva de acasă s-a întors, moment în care a avut loc explozia.

Cu câteva luni în urma incidentului cu explozia din mașină, profesorul ieșean Dumitru Păduraru a mai fost victima unui incident, fiind bătut de mai mulți bărbați, în urma agresiunii acesta necesitând mai multe zile de spitalizare.

Inchide