Proiect imobiliar controversat în Parcul Național Bucegi. O suprafață de 1,5 hectare de pădure, pe punctul de a fi defrișată

Ministerul Mediului a declarat defrișarea ilegală, în vreme ce alte instituții, printre care și Regia Națională a Pădurilor, se contrazic.

O investigație publicată pe blogul Unbolovan.com arată că de pe urmă defrișării câștigă chiar un director de la păduri, Chițulescu Dorinel-Marcel. Acesta a făcut deja exploatări forestiere în zona de lângă suprafața menționată și a început tăierile și în acest perimetru. 

Ministerul Mediului a declarat defrișarea ilegală, în vreme ce alte instituții, printre care și Regia Națională a Pădurilor, se contrazic și spun că terenul a fost scos din circuitul silvic, iar tăierile ar fi legale.

Foto: Unbolovan.com

Terenul se afla la marginea orașului Bușteni, în apropierea Căminului Alpin. O suprafață de 6.000 de metri pătrați a fost deja defrișată, iar alți 11.000 mp de pădure sunt marcați pentru tăiere, calculul fiind făcut pe baza informațiilor GPS obținute la fața locului. 

Inchide