Proiectul Gabrielei Firea pentru Esplanada din centrul Bucureștiului, unde Dragnea anunțase că va fi construit „Cartierul Justiției”

Redactor:
Otilia Ciocan Serescu
Proiectul Gabrielei Firea pentru Esplanada din centrul Bucureștiului, unde Dragnea anunțase că va fi construit „Cartierul Justiției”
Primăria Capitalei intenționeză să construiască un centru multifuncțional, în zona Unirii, unde să fie amplasate clădiri de birouri, spații culturale, parcări și o zonă de agrement, potrivit unui proiect ce se va discuta în ședința Consiliulu General, în data de 19 iulie.

Conform documentelor publicate pe site-ul Primăriei Capitalei, municipalitatea dorește trecerea în proprietatea sa a unui imobil situat între Bulevardul Unirii, Strada Nerva Traian, Bulevardul Octavian Goga și Bulevardul Mircea Vodă. Mai exact, terenul se află vis-a-vis de Tribunalul București, lângă Biblioteca Națională și sală de operetă a Capitalei.

„Pe amplasament se va realiza un Centru multifuncțional, care va cuprinde: spații administrative, spații birouri, centrul de afaceri, investiții culturale, zonă verde și de agrement și de parcări”, arată sursa menționată.

În Expunerea de motive se precizează că, la nivelul Bucureștiului, se înregistrează un „deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltării și implementării unor proiecte în domeniul urbanismului”, a amenajării teritoriului și a unor proiecte în domeniul cultural.

Înainte de 1989, Nicolae Ceaușescu dorea să construiască în această zona „Centrul Național de Creație și Cultură Cântarea României”. După 1990, terenul s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii și Cultelor, Ministerulu Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, în prezent fiind în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Conform datelor Primăriei Capitalei, terenul are o suprafață totală de 106.000 de metri pătrați, iar 4.640 de metri pătrați au fost cumpărați deja de municipalitate, prin contracte de vânzare-cumpărare.

În trecut, fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, dar și șeful PSD, Liviu Dragnea, au anunțat că pe acest teren se dorește construirea „Cartierului Justiției”. Astfel, în acest loc ar fi urmat să fie construite sediile mai multor instituții, precum CSM, Inspecția Judiciară, judecătoriile Capitalei, parchetele de pe lângă Tribunalul București, dar și Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri. Valoarea investiției s-ar fi ridicat la 270 de milioane de euro.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide