Promisiunea făcută de Klaus Iohannis Statelor Unite ale Americii

Redactor:
Catalina Mihai
Promisiunea făcută de Klaus Iohannis Statelor Unite ale Americii
România va continua să fie același partener de încredere al Statelor Unite în misiunile internaționale, a declarat, joi, la recepția de Ziua Americii, președintele Klaus Iohannis, mulțumind, totodată, pentru angajamentul ferm și durabil al SUA pentru securitatea României.

„Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de apartenența la NATO și statutul de membru al Uniunii Europene, constituie un reper fundamental al politicii noastre externe și de securitate. Parteneriatul Strategic s-a consolidat treptat și reprezintă rezultatul unei colaborări bilaterale fructuoase, care împlinește 135 de ani în 2015. Relația deosebită care există între România și SUA are o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii noastre, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică”, a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mulțumit „pentru angajamentul ferm și durabil al SUA pentru securitatea României” și a subliniat că „România va continua să fie același partener de încredere al Statelor Unite în misiunile internaționale, inclusiv în cele care se desfășoară sub egida NATO, dar nu numai”.

„Chiar dacă dimensiunea de securitate constituie componenta cea mai vizibilă a Parteneriatului Strategic, cred cu tărie că relațiile dintre cele două state trebuie să se diversifice la nivelul tuturor domeniilor de cooperare. De altfel, intensificarea colaborării cu SUA și amplificarea dialogului politic reprezintă un deziderat ferm, care se bucură de sprijinul societății și al întregii clase politice românești”, a mai spus Klaus Iohannis.

El și-a exprimat „convingerea fermă” că 2015 va reprezenta un an de reper pentru relațiile dintre România și SUA, în care vor fi valorificate împreună toate oportunitățile.

Klaus Iohannis și-a încheiat discursul cu un citat din pastorul Martin Luther King: „The time is always right to do what is right” (Întotdeauna este timpul potrivit pentru a face ceea ce este potrivit).

Inchide