Prostituate, pești și locatari fără acte, găsiți la descinderea din strada Radu de la Afumați

Prostituate, pești și locatari fără acte, găsiți la descinderea din strada Radu de la Afumați
Mai bine de jumătate dintre persoanele găsite de reprezentanții Primăriei sectorului 2 al Capitalei în timpul descinderii de joi dimineață, în două clădiri de pe strada Radu de la Afumați, locuiau fără acte în aceste spații, unele dintre ele fiind prostituate și proxeneți.
Publicat: 15/02/2012, 10:06
Actualizat: 03/03/2012, 15:54

Mai bine de jumătate dintre persoanele găsite de reprezentanții Primăriei sectorului 2 al Capitalei în timpul descinderii de joi dimineață, în două clădiri de pe strada Radu de la Afumați, locuiau fără acte în aceste spații, unele dintre ele fiind prostituate și proxeneți.

Acțiunea a avut la bază numeroasele reclamații și plângeri ale vecinilor, care nu mai suportau scandalurile, bețiile, furturile și tâlhăriile la care recurgeau chiriași clădirilor, astfel încât situația devenise tensionată. În plus, tonele de gunoaie adunate de-a lungul anilor între cele două imobile, de la numerele 65 și 67, transformaseră zona într-o groapă de gunoi, un adevărat focar de infecție.

Încă de miercuri seară și pe timpul întregii nopți, utilaje de salubrizare și zeci de muncitori au ridicat gunoiul și au curățat curtea.

Joi, de la ora 05.45, echipele mixte ale Primăriei sectorului 2 -compuse din inspectori ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și forțe de la Poliția Comunitară – au intrat în fiecare cameră în parte pentru a-i identifica pe toți ocupanții celor două case.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei sectorului 2, din cele 76 de persoane, 25 erau copii, iar dintre adulți, 24 erau bărbați și 27 femei. Polițiștii au identificat 28 de persoane care locuiau legal la cele două adrese, iar restul de 48 locuiau ilegal și erau din alte zone ale orașului sau din alte localități. Bucureștenii au fost trimiși la domiciliile lor, iar pentru cei care locuiau în alte județe au fost predați Poliției Transporturi Feroviare pentru a-i însoți până la adresele lor de reședință.

În cadrul descinderii au fost identificate și cinci prostituate care acționau în zona Lizeanu, precum și doi "pești" ai acestora, una fiind femei și cunoscută sub numele de "Bistrița". Aceste personane locuiau fără forme legale la adresa respectivă. Și împotriva acestora au fost luate măsurile legale care se prevăd în asemenea cazuri, a adăugat sursa citată, care a precizat că prostituatele au fost amendate cu câte șase mii de lei, "peștii" cu câte trei mii – pentru constituirea în grup pentru săvârșirea de infracțiuni, iar o femeie a fost amendată cu o mie de lei – pentru refuz de legitimare.

Primarul Neculai Onțanu a decis ca persoanele care locuiesc cu forme legale la cele două adrese se pot întoarce acasă, iar cei care au alte adrese de domiciliu în actele de identitate să vor ducă în zonele din care provin.

În cadrul controlului au fost depistați mai mulți copii care aveau febră și care au fost preluați de Ambulanța Socială a Primăriei Sectorului 2 pentru a fi consultați medical și tratați pentru afecțiunile de care suferă. Și restul copiilor vor fi verificați de medicii din spitalele sectorului 2 pentru a se stabili care este starea lor de sănătate.(Mediafax)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete