Putin, atac virulent la adresa rușilor care trăiesc în țări occidentale: Poporul rus va deosebi adevărații patrioți de trădători și-i va scuipa ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gură

Putin, atac virulent la adresa rușilor care trăiesc în țări occidentale: Poporul rus va deosebi adevărații patrioți de trădători și-i va scuipa ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gură
Sursă foto: Profimedia
Publicat: 17/03/2022, 11:05

Președintele Vladimir Putin a transmis miercuri un avertisment dur rușilor pe care-i consideră „trădători”, spunând că Occidentul vrea să-i folosească pentru a distruge țara. Liderul de la Kremlin i-a atacat pe cetățenii despre care spune că sunt mai occidentali decât ruși și a spus că poporul rus va fi capabil să facă rapid diferența dintre trădători și patrioți, transmite Reuters.

„Bineînțeles că ei (Occidentul) vor încerca să parieze pe așa-numita coloană a cincea, pe trădători – pe cei care își câștigă banii aici, dar locuiesc acolo. Trăiți, nu în sensul geografic, ci în sensul gândurii lor, al gândirii lor de sclavi”, le-a spus el miniștrilor săi. „Orice popor, și în special poporul rus, va putea întotdeauna să deosebească adevărații patrioți de cetățenii răpiți și de trădători și să-i scuipe ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gura”.

Politicianul rus de opoziție Mihail Kasyanov, care a fost primul premier al lui Putin la începutul anilor 2000, a condamnat declarațiile pe Twitter. „Putin își intensifică acțiunile de distrugere a Rusiei și anunță, în esență, începerea represiunilor în masă împotriva celor care nu sunt de acord cu regimul”, a spus el. „Acest lucru s-a mai întâmplat în istoria noastră și nu numai în a noastră.”

Putin, despre cetățenii ruși: „Această autocurățare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara”

Putin a spus că Occidentul încearcă să împartă Rusia și să provoace o confruntare civilă cu ajutorul „coloanei a cincea”. „Și există un singur scop – distrugerea Rusiei”, a spus el, adăugând că Rusia va respinge astfel de eforturi. Cu o ocazie anterioară, Putin a menționat distrugerea Rusiei ca motiv de utilizare a armelor nucleare.

„De ce avem nevoie de o lume dacă Rusia nu este în ea?”, a spus el. „Sunt convins că această autocurățare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara, solidaritatea, coeziunea și disponibilitatea pentru a face față oricărei provocări.”

Experții din Rusia au spus că mesajul este înfricoșător. „Putin într-un mod orwellian a împărțit cetățenii Rusiei în curați și necurați”, a scris Andrei Kolesnikov, un analist politic din Moscova.

De la invazia Ucrainei din 24 februarie, rușii care nu sunt de acord cu regimul tiranic de la Kremlin sunt în și mai mare pericol. O lege adoptată pe 4 martie face ilegale acțiunile publice care vizează „discreditarea” armatei Rusiei și interzice răspândirea de „știri false” sau „diseminarea publică a informațiilor în mod deliberat false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

Mii de oameni au fost reținuți în timp ce protestau împotriva războiului, pe care Rusia îl numește o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și „denazificarea” vecinului său democratic, al cărui președinte este evreu.

Mai multe organizații media independente de top și-au suspendat operațiunile în Rusia. De asemenea, Rusia a deschis cel puțin trei dosare penale împotriva mai multor persoane pentru răspândirea a ceea ce numește știri false despre armata rusă pe Instagram și alte rețele de socializare.