Putin, atac virulent la adresa rușilor care trăiesc în țări occidentale: Poporul rus va deosebi adevărații patrioți de trădători și-i va scuipa ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gură

Putin, atac virulent la adresa rușilor care trăiesc în țări occidentale: Poporul rus va deosebi adevărații patrioți de trădători și-i va scuipa ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gură
Sursă foto: Profimedia
Publicat: 17/03/2022, 11:05

Președintele Vladimir Putin a transmis miercuri un avertisment dur rușilor pe care-i consideră „trădători”, spunând că Occidentul vrea să-i folosească pentru a distruge țara. Liderul de la Kremlin i-a atacat pe cetățenii despre care spune că sunt mai occidentali decât ruși și a spus că poporul rus va fi capabil să facă rapid diferența dintre trădători și patrioți, transmite Reuters.

„Bineînțeles că ei (Occidentul) vor încerca să parieze pe așa-numita coloană a cincea, pe trădători – pe cei care își câștigă banii aici, dar locuiesc acolo. Trăiți, nu în sensul geografic, ci în sensul gândurii lor, al gândirii lor de sclavi”, le-a spus el miniștrilor săi. „Orice popor, și în special poporul rus, va putea întotdeauna să deosebească adevărații patrioți de cetățenii răpiți și de trădători și să-i scuipe ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gura”.

Politicianul rus de opoziție Mihail Kasyanov, care a fost primul premier al lui Putin la începutul anilor 2000, a condamnat declarațiile pe Twitter. „Putin își intensifică acțiunile de distrugere a Rusiei și anunță, în esență, începerea represiunilor în masă împotriva celor care nu sunt de acord cu regimul”, a spus el. „Acest lucru s-a mai întâmplat în istoria noastră și nu numai în a noastră.”

Putin, despre cetățenii ruși: „Această autocurățare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara”

Putin a spus că Occidentul încearcă să împartă Rusia și să provoace o confruntare civilă cu ajutorul „coloanei a cincea”. „Și există un singur scop – distrugerea Rusiei”, a spus el, adăugând că Rusia va respinge astfel de eforturi. Cu o ocazie anterioară, Putin a menționat distrugerea Rusiei ca motiv de utilizare a armelor nucleare.

„De ce avem nevoie de o lume dacă Rusia nu este în ea?”, a spus el. „Sunt convins că această autocurățare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara, solidaritatea, coeziunea și disponibilitatea pentru a face față oricărei provocări.”

Experții din Rusia au spus că mesajul este înfricoșător. „Putin într-un mod orwellian a împărțit cetățenii Rusiei în curați și necurați”, a scris Andrei Kolesnikov, un analist politic din Moscova.

De la invazia Ucrainei din 24 februarie, rușii care nu sunt de acord cu regimul tiranic de la Kremlin sunt în și mai mare pericol. O lege adoptată pe 4 martie face ilegale acțiunile publice care vizează „discreditarea” armatei Rusiei și interzice răspândirea de „știri false” sau „diseminarea publică a informațiilor în mod deliberat false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

Mii de oameni au fost reținuți în timp ce protestau împotriva războiului, pe care Rusia îl numește o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și „denazificarea” vecinului său democratic, al cărui președinte este evreu.

Mai multe organizații media independente de top și-au suspendat operațiunile în Rusia. De asemenea, Rusia a deschis cel puțin trei dosare penale împotriva mai multor persoane pentru răspândirea a ceea ce numește știri false despre armata rusă pe Instagram și alte rețele de socializare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”