Radu Mazăre, de nerecunoscut. Cum arată acum fostul edil al Constanței, condamnat la închisoare: „Era palid. Privea în gol la judecători” FOTO

Publicat: 08/11/2019, 16:55

Mazăre este acum palid și tras la față, regimul de detenție fiind greu de „îndurat” pentru fostul politician, scrie stiripesurse.ro.

Acesta era îmbrăcat modest, în blugi, adidași și o helancă. Mai mult, fostul edil a fost surprins în timp ce „privea în gol” spre judecătorii care îi decid soarta.

Radu Mazăre a scăpat de arestul preventiv, în dosarul Polaris. Decizia, definitivă

Magistrații instanței supreme au admis, în septembrie, contestația lui Radu Mazăre și au revocat arestul preventiv dispus în dosarul Polaris, decizia fiind definitivă. Astfel, Radu Mazăre rămâne doar cu pedeapsa definitivă de 9 ani din dosarul retrocedărilor.

„Cu majoritate, Admite contestația formulată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan. (…) Revocă măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul Mazăre Radu Ștefan prin mandatul de arestare preventivă nr.1/10 ianuarie 2018 emis de Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția penală”, se arată în minuta instanței.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Radu Mazăre a fost plasat inițial, în dosarul Polaris, sub control judiciar, însă fostul edil a încălcat condițiile și a plecat în Madagascar, fiind emis ulterior mandat de arestare pe numele său.

Mazăre a fost condamnat, în primă instanță, la 9 ani și 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”.

Însă fostul primar al Constanței, extrădat din Madagascar pentru a-și ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, este deja încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase