Raed Arafat a explicat măsura interzicerii circulației persoanelor în intervalul orar 23.00-05.00. Ce se întâmplă cu urgența medicală în cazul unui animal?

Redactor:
Florentina Dinu
Raed Arafat a explicat măsura interzicerii circulației persoanelor în intervalul orar 23.00-05.00. Ce se întâmplă cu urgența medicală în cazul unui animal?
Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat noile măsuri anunțate după ce România a înregistrat trei zile cu  creșteri spectaculoase ale numărului de cazuri noi de COVID. 

Într-o intervenție la „Observatorul”, Raed Arafat a explicat rolul restricționării circulației persoanelor în intervalului orar 23.00-05.00, controversele legate de numărul paturilor ATI, cât și urgențele medicale în cazul animalelor.

Potrivit Hotărârii CNSU, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Astfel, Raed Arafat a explicat că intervalul orar 23.00-05.00 a fost interzis circulatiei persoanelor, ținând cont de ora de închidere a operatorilor economici, modelul fiind preluat din Spania. Principala țintă a acestei măsuri sunt tinerii, „un vector care poate răspândi infectarea”. Totodată, Arafat spune că in același interval orar, „impactul economic este foarte redus”.

Raed Arafat: „Limităm partea tânără care poate fi un vector de răspândire a infecției cu Covid-19”

„Ora 21.00 este ora de oprire a magazinelor, astfel încât oamenii să ajungă acasă și să intre în ora de restricție de la ora 23.00-05.00.

În Spania au fost aceste observații. Cine circulă în acest interval orar? Tinerii care merg la cluburi în week-enduri. Este un mecanism de răspândire, chiar dacă sunt întâlniri în stradă. Între 23.00-05.00 impactul economic este foarte redus. În același interval orar, majoritate oamenilor dorm. Limităm partea tânăra care poate fi un vector de răspândire a infecției cu Covid-19″.

Art. 4 – (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

De luni, 9 noiembrie, circulația pe întreg teritoriul României va fi interzisă între orele 23.00 și 05.00. Totuși, există o serie de excepții, iar cei care se pot deplasa trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la angajator.

Referitor la controversele legate numărul paturilor la ATI, Arafat spune că este o dinamică continuă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „La ATI apar paturi, dispar paturi”

„Mai sunt disponibile paturi la ATI. Este o dinamică continuă. Apar paturi, dispar paturi. În prezent transferăm pacienți din București în alte spitale din țară sau le preluăm în Capitală. Mecanismul eliberării paturilor este de două tipuri: starea de sănătate se îmbunătățește sau decedează. Astfel, avem loc la ATI.

La Spitalul „Malaxa „cele 3 paturi AȚI, azi noapte, erau ocupate. Paturile de la Ilfov au fost, de asemenea, ocupate și le-au suplimentat”.

Intrebat despre restricțiile în ceea ce privește participarea la înmormântare, decesul animalelor și alte abuzuri în numele siguranței, Arafat spune că urgența medicală în cazul unui animal nu poate fi restricționată, iar în cazul unei astfel de situații este necesară comunicarea cu părțile implicate.

Arafat: „Un animal, dacă are urgență medicală, trebuie tratat ca atare”

„Unde nu s-a permis înmormântare, în cazul unei jurnaliste, problema era că aceasta era pozitivă, înseamnă că poate infecta pe alții. Când ești pozitiv, nimeni  nu își asumă. Explicații cât mai multe dăm. Există oameni care spun că măsurile nu sunt bune. Suntem într-o faza în care depindem de cum comunicăm cu populația.

Nu prea văd oameni care plimbă animale între 23.00-05, dar se poate modifica. Urgența medicală nu poate fi restricționată.

Cum putem opri abuzurile? Încercăm ca reglementările și excepțiile să fie clare. Acolo unde există problemă, există posibilitatea de a suna și a reclama. Un animal, dacă are urgență medicală, trebuie tratat ca atare”.

 

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide