Ralu Filip a acuzat în ultimele zile dureri abdominale, iar marți a mers la medic pentru un control

Ralu Filip a acuzat în ultimele zile dureri abdominale, iar marți a mers la medic pentru un control
Ralu Filip a acuzat în ultimele zile dureri abdominale, fapt pentru care, marți dimineață, înainte de ședința Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a mers la medic pentru un control, au declarat foștii săi colegi din CNA.
Publicat: 15/02/2012, 09:35
Actualizat: 19/07/2012, 03:04

Ralu Filip a acuzat în ultimele zile dureri abdominale, fapt pentru care, marți dimineață, înainte de ședința Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a mers la medic pentru un control, au declarat foștii săi colegi din CNA.

Potrivit acestora, Ralu Filip credea că i s-a redeschis un ulcer duodenal.

"A avut mai demult un ulcer duodenal, credea că i s-a redeschis (…) Personal sunt destul de consternat, să nu spun altfel. Dacă a fost la un medic și și-a explicat suferința sau durerea, acel medic trebuia să presupună sau să suspecteze că ar putea fi și din altă parte această durere, pentru că durerile de stomac se confundă foarte adesea cu durerile cardiace, care pe neașteptate pot să evolueze dacă nu sunt descoperite", a declarat pentru MEDIAFAX Grigore Zanc, membru al CNA.

Vizita lui Ralu Filip la medic a cauzat și amânarea cu circa o oră a ședinței CNA de marți dimineața, care fusese anunțată inițial pentru ora 10.00.

Ralu Filip a avut marți "o zi obișnuită de muncă", potrivit colegilor săi din CNA, acesta părăsind instituția în jurul orei 16.40.

Miercuri dimineața, pe masa din fața sălii de ședințe a CNA, au fost puse o fotografie cu Ralu Filip, o panglică neagră, o vază cu flori și lumânări. CNA și-a amânat ședința programată pentru ora 11.00.

"Este o mare pierdere, am fost șocat cu atât mai mult cu cât ieri (marți, n.r.) am avut ședința CNA, am mai stat după aceea de vorbă, toată lumea părea să fie mulțumită de felul în care CNA a reușit să mențină echilibrul și echidistanța în perioada campaniei pentru referendum. Este o mare pierdere pentru audiovizualul românesc. (…) Ralu Filip are un mare merit în audiovizualul românesc, are marele merit de a fi creat o instituție modernă, europeană. A fost un om demn, responsabil, apreciat de colegi", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Onisei, membru al CNA.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Balș", a declarat, miercuri dimineață, că Ralu Filip a făcut un infarct miocardic postero-inferior și a murit în noaptea de marți spre miercuri, la ora 00.50, după ce a s-au făcut încercări de resuscitare timp de o oră fără niciun rezultat.

Ralu Filip, președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), s-a prezentat în jurul orei 23.35 la Institutul "Matei Balș", acuzând dureri abdominale și vărsături. Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, simptomele au apărut cu o oră înaintea prezentării la spital, decesul declarându-se în jurul orei 00.50, ca urmare a unui infact miocardic postero-inferior, cu tulburare majoră de risc, cu fixație ventriculară.

"În jurul orei 23.35 de minute s-a prezentat la Institutul nostru, pentru o simptomatologie apărută cu circa o oră înaintea prezentării. A repetat vărsătura alimentară și la circa două minute a dezvoltat stop cardio-respirator, s-a intervenit imediat cu manevre de resuscitare cardio-respiratorie, care timp de o oră nu au dat niciun fel de rezultat", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Deși nu a putut spune exact care ar fi cauza care a declanșat criza, Adrian Streinu-Cercel a precizat că orice o putea declanșa, de la o "enervare" până la o "masă copioasă". (Mediafax)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata