RATB: Problemele semnalate de sindicat sunt reale, dar vehiculele scoase în trafic sunt sigure

RATB: Problemele semnalate de sindicat sunt reale, dar vehiculele scoase în trafic sunt sigure
Publicat: 22/05/2015, 19:03

După ce sindicaliștii au anunțat pentru luni o acțiune de protest, RATB arată că o parte dintre problemele semnalate de membrii de sindicat sunt reale.

Reprezentanții RATB spun că, din cauza contextului economic dificil, regia a fost nevoită să renunțe la unele proiecte de dezvoltare, fapt care a afectat într-o oarecare măsură și condițiile de muncă pentru anumite categorii de personal.

„Cu toate aceste dificultăți, menținerea activității de transport în parametrii de siguranță impuși de legislația în vigoare a fost și este una dintre prioritățile tuturor factorilor de decizie din Regie. Fără a nega existența problemelor semnalate de sindicat, cauzate de vechimea parcului, de unele defecțiuni apărute la vehicule, dorim să asigurăm publicul călător că nu sunt scoase pe traseu mijloacele de transport cu probleme ce ar putea reprezenta riscuri pentru siguranța călătorilor și a traficului. Vehiculele puse în circulație îndeplinesc normele de siguranță în trafic și au reviziile tehnice la zi, în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat transmis agenției MEDIAFAX.

Sindicatele din Regia Autonomă de Transport București au anunțat că în mijloacele de transport care vor ieși luni pe traseu, călătorii vor putea citi un mesaj prin care vor fi atenționați despre o posibilă suspendare a transportului.

Sindicaliștii susțin că din cauza lipsei pieselor de schimb, a uzurii parcului vehiculelor RATB și a infrastructurii, în scurt timp s-ar putea să circule mai puține mijloace de transport în comun, mult sub limita necesarului zilnic.

„Dorim să informăm cetățenii Capitalei că sindicatele din RATB nu au reușit până acum, în ciuda demersurilor repetate, să responsabilizeze managementul Regiei în privința aspectelor de care depind siguranța, timpul de așteptare și confortul călătorilor”, a precizat sursa citată, într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii spun că, pentru a atrage atenția asupra acestei situați, mijloacele de transport în comun vor circula cu farurile aprinse.

„În aceste condiții, din respect față de cetățenii Capitalei și pentru a proteja conducătorii de vehicule de manifestările de revoltă ale cetățenilor lăsați să aștepte zeci și zeci de minute în stații, sindicatele din RATB au hotărât ca toți conducătorii de vehicule să meargă cu farurile aprinse, pentru a atrage atenția asupra situației în care se află RATB”, potrivit sursei citate.

Sindicaliștii mai spun că au trimis nenumărate sesizări celor responsabili din punct de vedere legal, fără a primi vreo soluție, iar șoferii și vatmanii RATB sunt deciși să nu mai iasă pe trasee, până ce problemele grave nu sunt rezolvate, pentru a li se asigura astfel o minimă protecție.

„În cazul în care problemele urgente ale RATB nu vor fi rezolvate de îndată, dorim să ne cerem scuze publicului călător din București pentru situația în care activitatea de transport public va trebui să înceteze. Totodată, vrem să-i asigurăm pe bucureșteni că acțiunile noastre au în vedere hotărârea sindicatelor din RATB de a nu permite întoarcerea la condițiile de transport dinainte de 1989”, se mai arată în comunicat.

Sindicatul Transportatorilor din București reclama, în 19 februarie, că la RATB sunt probleme grave, unele care fac imposibilă asigurarea siguranței călătorilor, și avertiza că șoferii ar putea refuza să mai iasă pe traseu, nu în semn de protest, ci din motive de siguranță.

Sindicaliștii susțineau că la nivelul managementului RATB sunt oameni politici, nu specialiști, iar acest lucru a dus la o „situație deosebit de gravă”. Aceștia spuneau că, în fiecare zi, între 80 și 100 de autovehicule din parcul auto al RATB nu pot fi scoase pe traseu și aminteau că în ultimii ani nu s-a achiziționat niciun troleibuz și situația nu este mai bună nici în cazul autobuzelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României