Reacția incredibilă a lui Radu BANCIU după cel mai recent sondaj IRES. „Klaus Iohannis NU ȘTIE, dar și dacă ar fi știut…”

Reacția incredibilă a lui Radu BANCIU după cel mai recent sondaj IRES. „Klaus Iohannis NU ȘTIE, dar și dacă ar fi știut...
Publicat: 18/07/2018, 16:49

66% dintre români spun că acum 30 de ani era mai bine în România decât astăzi. 35%, auzind acest verdict, sunt total de acord cu această afirmație. 31% sunt de acord, 17% nu sunt de acord, 14% în dezacord total, 0.3% nu știu sau nu răspund, 2% nu sunt nici de acord, nici în dezacord. Totodată, dacă ar fi să aleagă, 50% dintre intervievații sondajului IRES ar alege socialismul, 44% ar alege capitalismul, 5% nu știu ce ar alege și 1% poate că știu, dar nu răspund. (…) Nu trebuie să ne ambalăm și nici să ne ducem la doctor să vedem dacă se mai poate repara această durere de cap, întrucât românul nu este cel mai în măsură să dea verdicte socio-politice, din punctul meu de vedere. Eu nu cred că avem această maturitate, mentalitate”, a declarat, marți seară, Radu Banciu în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”.

Nu am implementat încă democrația atât de sănătos în această țară, încât să fim concreți, elocvenți în astfel de verdicte. Nu. Este, pur și simplu, cum te taie capul”, a mai spus Banciu.

„Mai departe, cei care au optat pentru socialism au argumentat că nu erau griji pe vremea respetică – ba erau, și încă foarte multe -, că siguranța locurilor de muncă, că nivelul de trai și așa mai departe, lucrurile astea fiind chipurile asigurate. Nici din socialism nu am prins foarte mult„, a precizat Radu Banciu.

„49% din cei care au ales capitalismul spun de libertatea oferită de exprimare, de dezvoltare, de emigrare – astea ar fi punctele forte. 12% spun că-n capitalism e un trai mai bun. 35% spun că era un trai mai bun în socialism, (…) 14% afirmă că toți oamenii aveau un loc de muncă. (…) Erau locuri de muncă care să nu-ți pemită să te gândești. Locuri de muncă care te țineau ocupat, nu care îți asigurau ceva. Totodată, față de dinainte de 1989, majoritatea susține că piața muncii, nivelul de trai, sănătate, fericirea, infrastructura, învățământul, viața politică s-au înrăutățit. Adică nu mai suntem atât pe fericiți pe cât eram înainte. Mulți dintre noi eram copii atunci și sigur că era un alt tip de fericire. Mulți nu mai sunt, ca să vină să compare astăzi, iar cei care s-au născut după ultima ploaie nu au această comparație. Dacă aveai câțiva anișori înainte de revoluție, ce poți să spui astăzi? Cum să le compari? Deci nu este un sondaj irelevant, chiar dacă este unul care să te preocupe.

Așa ar fi spus și Klaus Iohannis, dacă cineva i-ar fi adus la cunoștință acest sondaj, însă n-a făcut-o, întrucât domnul președinte este ocupat cu întâlnirea de miercuri, când va trebui să pună în balanță toată puterea sa de convingere vizazi de doamna Dăncilă. Așadar, Klaus Iohannis nu știe de acest sondaj, dar, dacă ar fi știut, nu s-ar fi întâmplat nimic. Ar fi spus doar că este preocupat, poate chiar îngrijorat de ce susțin românii”, a încheiat Banciu.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?