REZULTATE BACALAUREAT 2012. Ponta: Luăm în calcul subiecte diferențiate pentru liceele tehnologice

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Ponta: Luăm în calcul subiecte diferențiate pentru liceele tehnologice
Publicat: 10/07/2012, 19:22
Actualizat: 11/07/2012, 10:00

Premierul Victor Ponta a declarat că Ministerul Educației trebuie să analizeze situația gravă de la Bacalaureat 2012, așa cum o arată rezultatele afișate duminică, și să vină cu măsăruri concrete de remediere a acestei probleme. Acesta a precizat că Guvernul i-a în calcul elaborarea unor subiecte diferențiate pentru liceele tehnologice.

„Situația este mai mult decât îngrijorătoare. Procentul de promovare nu poate decât să ne dovedească că ne aflăm într-o situație gravă și trebuie să luăm măsuri, nu doar să constatăm că lucrurile merg din ce în ce mai rău. Ministerul trebuie să analizeze cauzele și să propună Guvernului soluții concrete”, a spus Ponta.

Acesta a subliniat faptul că rezultatele confirmă o problemă de structură provocată de lipsa de finanțare, neatenție, dar și de „o politică de distrugere sistematică în mediul rural, prin care s-a dorit să se dovedească că școala românească nu e capabilă să producă performanțe”.

Pentru că problema a constituit-o, în special, liceele tehnologice, Ponta a precizat faptul că Guvernul i-a în calcul elaborarea unor subiecte diferențiate pentru liceele tehnologice.

Premierul a mai precizat că sistemul de supraveghere a examenelor va fi menținut, urmând să fie extins pentru a combate și actele de violență din școli.

După afișarea primelor rezultate la bacalaureat 2012, rată de pomovare la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% înainte de soluționarea contestațiilor, cu 1,43% mai mică față de 2011.