Românca acuzată că și-a răpit copilul, extrădată în Canada: „Eu zic că este o eroare judiciară”

Românca acuzată că și-a răpit copilul, extrădată în Canada: „Eu zic că este o eroare judiciară

„Admite cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Canada, împotriva persoanei extrădabile Nedelcu Anamaria, pentru judecarea acesteia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de răpire, cu încălcarea unui ordin de custodie. Fiind întrunite condițiile legale ale extrădării, dispune luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei extrădabile Nedelcu (fostă Musteață) Anamaria, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pana la predare”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Anamaria Nedelcu va fi arestată doar dacă instanța superioară va menține decizia Curții de Apel București. Femeia a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este cercetată pentru răpire și încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus, la data de 13 aprilie, arestarea preventivă a acesteia însă după câteva zile, instanța supremă a decis eliberarea.

„Curtea constata ca fiind greșită, motivarea Înaltei Curți, cuprinsa in decizia nr.564/21.04.2016, in sensul ca statul solicitant trebuia sa formuleze si o cerere de arestare provizorie si nu a făcut-o. Statul canadian, a transmis împreună cu cererea de extrădare si mandatul de arestare emis la data de 10.07.2014 de Curtea din Quebec, Canada, solicitându-se autorității judiciare din Romania, aplicarea normelor legale in materie, acestea fiind clar exprimate in Tratatul de extrădare si Legea nr.302/2004 republicata, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, instanța romana fiind obligata a aprecia cu privire la solicitarea de arestare a persoanei extrădabile, transmisa de statul solicitant”, mai precizează Curtea, în legătură cu eliberarea din arest a femeii.

După aflarea sentinței, Ana Maria Nedelcu a explicat o dată în plus motivul pentru care a plecat din Canada și a povestit modul în care băiețelul ei a fost luat din propria-i custodie, fiind dat în custodie comună.

„Mi s-a luat mie custodia și s-a mers la o custodie comună cu un tată abuziv care traumatiza copilul și din punct de vedere fizic și psihic și sexual. Deci, s-a decis să fie dezrădăcinat de unde avea el casa în Toronto și unde avea el colectiv și rupt de familia lui maternă, de sora lui cu care crescuse și trimis undeva, la un tată șomer, care stă într-o locuință socială…”, a spus aceasta.

Situația din Canada se datorează, potrivit româncei, faptului că ea este vorbitor de limbă engleză și în regiunea în care locuiește există un conflict puternic între locuitorii anglofoni și cei francofoni, cei din urmă având câștig de cauză. Astfel, Anei Maria Nedelcu i s-a luat dreptul de custodie și băiatul ei, Anthony, a fost încredințat tatălui său și concubinei lui, vorbitori de limbă franceză.

De asemenea, Ana Maria susține că această decizie este o eroare judiciară și speră ca situația să fie rezolvată, astfel încât cazul ei să nu reprezinte modelul după care se vor judeca și alte astfel de situații.

„Eu zic că este o eroare judiciară, nu pot să-mi dau seama cum s-a putut decide așa ceva.Probabil cazul meu va fi unul după care se va judeca pe mai departe, de aceea este important să fie judecat cu corectitudine, să nu fim victime colaterale, noi, mamele, și copiii noștri”, a spus Ana Maria Nedelcu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani....
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
“Mica recalculare” aduce bani în plus la pensii. Ce presupune și când va avea loc
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Atacul unei drone ucrainene a declanşat o explozie de mărimea unui cutremur în regiunea Tver,...
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
Asociația de proprietari e obligată să notifice. Fiecare proprietar de apartament trebuie să plătească
Traian Băsescu, în spatele jocurilor de culise care ar putea arunca alegerile prezidențiale în aer!
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Câți dintre români cred că sunt direct responsabili pentru strângerea deșeurilor din plastic?