„ROMÂNI ÎMPREUNĂ” | Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului

„ROMÂNI ÎMPREUNĂ” | Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului
Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului
Publicat: 31/03/2020, 16:23

La nici 24 de ore de la încheierea teledonului Români Împreună, difuzat simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, vreme de 6 ore, au început deja primele demersuri cu banii obţinuţi în urma donaţiilor. Peste 2.6 milioane de euro s-au strâns doar în timpul transmisiunii tv, iar astăzi deja Fundaţia Mereu Aproape a început achiziţiile pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparatură medicală.

„Împreună am strâns 2.627.219 Euro până acum. Din această sumă, 1.809.000 Euro sunt deja alocaţi pentru 60 de ventilatoare şi pentru două staţii ATI”, a declarat Alessandra Stoicescu, una dintre gazdele Teledonului Români Împreună şi Preşedintele Fundaţiei Mereu aproape.

„Este mult mai uşoară bătălia, când ştim că avem în spate o ţară. Este mesajul pe care toate cadrele medicale din România ne-au rugat să vi-l transmitem!”, a mai completat Alessandra în această seară, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1.

Astăzi (n. r. 31 martie 2020) a fost perfectat contractul pentru cumpărarea a 30 de aparate de ventilaţie, destinate cazurilor grave de Covid-19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Mâine urmează să fie făcută plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltă performanţă. Tot astăzi, Fundaţia Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producători şi a plătit avansul pentru achiziţionarea a două staţii ATI complet utilate. Una dintre acestea va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgenţă din Timişoara. Componente ale acestor staţii, printre care dispozitive medicale complexe şi complete, care conţin şi pat multifunctional, dar şi ventilatoare au fost deja trimise către cele două spitale.

De asemenea, 10.000 de măşti, 2.000 de viziere de protecţie şi 1.000 de teste rapide vor ajunge miercuri şi joi la Institutul C.C. Iliescu din Bucureşti, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Suceava, toate acestea fiind donate Fundaţiei Mereu Aproape de către Mihail Lala, fondatorul Lamda Capital.

Fundaţia Mereu Aproape a prezentat şi costurile achiziţiilor de până acum. Astfel, pentru cele două secţii ATI, compuse din: console cu 3 seringi automate şi 1 infuzomat, monitor funcţii vitale terapie intensive, sistem încălzire pacient prin pătură cu flux de aer, trolley pat terapie intensivă, ventilator mecanic de înaltă performanţă, laringoscop, pat de terapie intensivă şi sistem de transfer/translaţie pliabil pentru pacient au fost folosiţi 130.968 Euro, TVA inclus. Pentru cele 60 de ventilatoare, Fundaţia Mereu Aproape a alocat următoarele costuri: 772.887 Euro, TVA inclus pentru 30 de aparate de ventilaţie Bellavista 1000, cu frecvenţă înaltă şi 905.370 Euro, TVA inclus pentru 30 de ventilatoare mecanice de înaltă performanţă Puritan Bennett 980.

Cei care vor să ajute o pot face în continuare, până pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau prin SMS de 2 Euro la numărul 8848. În fiecare zi, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1, Alessandra Stoicescu va prezenta toate achiziţiile făcute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912