România, pe primul loc în UE, cu cele mai multe „accidente mortale” la locul de muncă. Care este cea mai sigură țară

Redactor:
Bianca Ciocotisan
România, pe primul loc în UE, cu cele mai multe „accidente mortale” la locul de muncă. Care este cea mai sigură țară
România se află pe primul loc în UE, cu 7,5 accidente mortale la 100.000 de locuitori, în timp ce Olanda ocupă ultimul loc, cu cea mai scăzută rată de incidență, de 0,8 accidente la 100.000 de locuitori, arată Eurostat.

Conform statisticilor europene privind accidentele de muncă, „accidentele mortale” sunt definite drept cele care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului. În termeni mai generali, un accident la locul de muncă este definit ca un eveniment ce ce duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză.

În statele membre, cele mai scăzute rate de incidență au fost înregistrate în Țările de Jos (0,8 la 100.000 de lucrători, Suedia (1,2), Germania (1,3), Danemarca (1,4), Cipru (1,5) și Regatul Unit (1,6), în timp ce la polul opus de află România cu cele mai mari rate de incidență (7,5), urmată de Portugalia (4,6), Luxemburg (4,4), Bulgaria și Lituania (4,3).

În 2015, au fost înregistrate 3.497 accidente mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană (UE), acest lucru însemnând o rată standardizată de incidență de 2,4 accidente mortale la 100 000 de lucrători.

„Numărul accidentelor într-un anumit an este probabil legat într-o oarecare măsură de nivelul general al activității economice a unei țări și de numărul total de persoane angajate în economia sa”, arată raportul.

Eurostat a publicat raportul cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței și Sănătății la Locul de Muncă, o campanie internațională anuală de promovare a muncii sigure, sănătoase și decente, ce are loc în 28 aprilie.

Inchide