Scandal în TVR. „Am fost amenințat direct cu apostrofări gen: Te lichidăm, avem ok-ul de sus”

Scandal în TVR. „Am fost amenințat direct cu apostrofări gen: Te lichidăm, avem ok-ul de sus
Publicat: 13/02/2015, 18:35
Actualizat: 28/09/2018, 21:34

Adrian Bucur le-a transmis colegilor săi din Societatea Română de Televiziune (SRTv) o scrisoare deschisă, în care spune că li se adresează „în calitate de membru al CA din SRTv și de evaluator al performanțelor managerilor televiziunii publice, într-un moment în care TVR trece printr-o criză profundă, din punct de vedere al situației financiare, dar și al audiențelor înregistrate, iar soluțiile pe care le avem pentru a ne îndeplini misiunea publică sunt tot mai puține”.

Adrian Bucur face totodată parte din comisiile de evaluare a managerilor din TVR.

„Mi-am asumat rolul de evaluator din dorința, enunțată încă de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administrație, de a contribui la redresarea și recredibilizarea instituției, recent trecută printr-un proces eșuat de restructurare. Evaluarea a început cu notarea rapoartelor de activitate, însă de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat într-o fază critică, managerii cu cele mai importante funcții prezentându-și raportul în fața comisiilor”, spune Adrian Bucur.

De asemenea, Adrian Bucur spune că asupra sa au fost făcute presiuni, în scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat în urma evaluării unor manageri din TVR.

„Încă din prima zi de interviuri, au fost făcute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviință să le acord unor manageri care, nu doar în opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publică într-o situație mai proastă decât era acum doi ani. Am fost amenințat, direct de către unii manageri, dar și de către oameni influenți a căror probitate morală este îndoielnică, nume care apar în stenograme DNA sau în procese de incompatibilitate cu ANI (Agenția Națională de Integritate, n.r.), cu apostrofări gen: «Te lichidăm, avem ok-ul de sus», «Suntem cu ochii pe tine», «Ești pe muchie» etc.”, spune Adrian Bucur.

El nu precizează care sunt persoanele care au făcut presiuni asupra sa și care l-ar fi amenințat.

Pe de altă parte, în scrisoarea deschisă, Adrian Bucur spune că, „fix cu o zi înainte de interviuri”, a aflat cu stupoare că este cercetat disciplinar, în calitatea sa de salariat în cadrul Direcției Știri, unde prezintă Telejurnalul zilnic.

Direcția Știri este condusă de Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci, n.r.), însă Adrian Bucur nu a precizat cine a declanșat cercetarea disciplinară în cazul său și în ce context este cercetat disciplinar.

Pe de altă parte, Adrian Bucur spune în scrisoarea deschisă că a dat o anumită notă atunci când a evaluat activitatea producătorului general al TVR, care nu a fost însă luată în calcul.

„Deplâng soarta comisiei de contestații, câtă vreme, după evaluarea producătorului general (Cristian Zgabercea, n.r.), a fost încheiat imediat un proces verbal în absența mea, în care erau luate în calcul numai notele favorabile celui evaluat. Deși acest proces verbal ar fi trebuit semnat de către toți membri comisiei de evaluare, mie nu mi-a fost înmânat acesta pentru a-l semna. Mai mult, pe el apar semnăturile unor persoane care nu făceau parte din comisia respectivă. Îmi rezerv în continuare dreptul și atribuția de a transmite nota pe care i-am acordat-o respectivului manager până la finalul etapei de evaluare”, spune Adrian Bucur.

Acesta mai spune că dorința sa „de a evalua corect, nepărtinitor și profesionist performanțele managerilor din SRTv” îl obligă să-și asume în continuare misiunea de a contribui la redresarea și recredibilizarea Televiziunii Române.

„Nevoia de a destructura grupurile de interese din TVR este mai stringentă decât oricând și vă asigur că nu mă voi lăsa intimidat și nu îi voi dezamăgi pe aceia care cred, ca și mine, că în televiziunea publică trebuie să își găsească locul, din nou, profesioniștii și oamenii de caracter”, mai spune Adrian Bucur.

Contactat de agenția MEDIAFAX, Adrian Bucur nu a dorit să facă alte comentarii referitor la cine sunt persoanele care ar fi făcut presiuni asupra sa.

Consiliul de Administrație (CA) al SRTv, din care face parte și Adrian Bucur, a decis în luna noiembrie să demareze procedurile pentru evaluarea personalului de management și a personalului de execuție din Televiziunea Română.

Într-o primă etapă este evaluat managementul și middle managementul din TVR, iar într-o a doua etapă va fi evaluat personalul de execuție din Televiziunea Română.

Evaluările ar urma să fie realizate anual în TVR, ca urmare a procesului de restructurare de personal care s-a desfășurat anul trecut în Televiziunea Română.

În anul 2013, Televiziunea Română a fost marcată de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecției de personal realizate în 2012, pe vremea fostului președinte-director general al SRTv Claudiu Săftoiu, la începutul anului 2013 au fost concediați 619 angajați.

Într-o conferință de presă din 5 martie 2014, Stelian Tănase, actualul președinte-director general al TVR, a declarat că numărul de angajați înainte de restructurarea care s-a făcut în anul precedent în Societatea Română de Televiziune era de 3.149 (număr de posturi 3.236).

După restructurare, TVR a rămas cu 2.535 de angajați (2.450 de posturi), după cum a mai spus Stelian Tănase.

Mulți dintre foști angajați ai Televiziunii Române care au fost concediați în 2013, în cadrul procesului de restructurare, au dat în judecată TVR și se luptă în instanță pentru a reveni în instituție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului