SCLAVIE modernă. DOI ROMÂNI sunt judecați în Marea Britanie, după ce și-au BATJOCORIT și EXPLOATAT un conațional: Victima era obligată să doarmă SUB SCĂRI

Redactor:
Florin Jinga
Doi români sunt acuzați că și-au exploatat și batjocorit un conațional în Marea Britanie. Vezi imaginile în care victima era obligată să consume mâncare foarte iute

Boboc și Dobre sunt acuzați că l-au ținut în sclavie pe Gabriel Nicolae. Cei doi îi confiscau salariul și îl obligau să fure din supermarketuri, informează BBC.

Recent, au apărut niște imagini în care victima a fost obligată să mănânce alimente foarte iuți. Pe tot parcursul filmulețului, cei doi agresori se amuză și îl amenință să mănânce tot. La un moment dat, victima se plânge că este foarte iute, dar abuzatorii nu dau niciun semn de compasiune și îi ordonă să termine tot.

BBC scrie că Nicolae era forțat să doarmă sub scări, într-un dulap și era umilit frecvent. Nu avea voie să intre în casă, să facă duș sau să-și spele hainele în mașina de spălat, iar agresorii aruncau uneori cu diverse obiecte în el și îl puneau să danseze, amuzându-se pe seama sa.

Vecinii românilor au observat ceea ce se petrecea pe proprietatea din St Anne’s, Bristol și au anunțat poliția. În urma unei percheziții, polițiștii au descoperit că toate actele victimei au fost confiscate de cei doi agresori și că aceștia au depus chiar și o cerere pentru a lua un credit pe numele victimei, fără consimțământul acesteia.

Un român a fost obligat de doi conaționali să doarmă sub scări

Gabriel Nicolae a venit la Bristol, în vara anului 2017, împreună cu prietenii săi, Ion Boboc și Cristiana Dobre, după ce Boboc i-a găsit un job la un abator. Potrivit mărturiilor depuse în timpul procesului, la scurtă vreme după ce au ajuns în Marea Britanie, cei doi l-au transformat pe Gabriel Nicolae într-un adevărat sclav. Nu îl lăsau să-și gătească și îi spuneau adesea că e jegos și îl trimiteau să mănânce afară, chiar dacă ploua.

Procesul va continua, iar pe 19 martie Ion Boboc și Cristiana Tudor-Dobre își vor afla pedeapsa.

Inițial, în acest caz a fost acuzat și un al treilea român, Mihai Dan, însă judecătorul britanic l-a găsit nevinovat.

 

Foto: Avon and Somerset Police

Inchide