SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: copii legați de paturi într-un spital din Buzău. REACȚIA MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: copii legați de paturi într-un spital din Buzău. REACȚIA MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII
Publicat: 29/01/2013, 09:14
Actualizat: 30/07/2014, 10:52

Imagini cu copii legați de paturi, suprinse în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Buzău, au fost făcute publice în cursul acestei zile de televiziunile de știri. Micuții internați au mâinile sau picioarele legate cu feșe de pansament de lateralele pătuțurilor de fier. Motivul? Ca să fie în siguranță. Ori ca să nu-și scoată branulele din mână.

Imaginile difuzate au stârnit indignare în rândul autorităților, care au declanșat anchete la fața locului. Directorul insituției medicale însă refuză să comenteze. Susține doar că presa e de vină: „relatările au tentă politică, agită inutil spiritele și sunt pline de mesaj negativ”.

Protecția Copilului: „Copiii internați – din centrele de plasament”

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Buzău a demarat o anchetă în acest caz: „Am trimis de urgență o echipă la Spitalul Județean în urma sesizărilor pe care le-am primit de la jurnaliști, să vedem care e situația acolo. Menționăm că din cunoștințele pe care le avem în spitalul din Buzău avem internați din centrele de plasament, în acest moment, doar copii cu handidcap sever”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

Pe de altă parte, directorul Spitalului Județean Buzău a refuzat să comenteze situația de la Secția de Pediatrie declarând doar că multe dintre relatările presei legate de activitatea din ultima vreme a institituției pe care o conduce au tentă politică, agită inutil spiritele și sunt pline de mesaj negativ.

„Vinovatul va plăti”

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bâgiu, a declarat că a aflat acum despre situația de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Buzău și că a discutat cu directorul unității spitalicești, urmând ca secretarul general al consiliului să facă o anchetă în acest caz.

El a spus că, din discuții, a aflat că aceasta este o metodă prin care copiii să nu-și poată scoate branula din mână. „Este un lucru cu care nu sunt de acord”, a spus Bâgiu, adăugând că, în opinia sa, primul vinovat de situația respectivă ar trebui să fie șeful de secție.

„Cine este vinovat va plăti pentru acest lucru, dar în primul rând să vedem rezultatele anchetei. Directorul spitalului a fost chemat să explice și vă spun că vor fi luate toate măsurile care se impun în acest caz”, a conchis Cristinel Bâgiu.

Poliția face cercetări

Și poliția a declanșat cercetări în acest caz. „Facem verificări la ora actuală, în acest caz, pentru că vrem să stabilim despre ce este vorba și, în funcție de rezultatul acestor verificări, vom stabili cu exactitate și încadrarea juridică a faptelor, după care vom putea vorbi despre pedepse”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

Potrivit sursei citate, până la ora actuală IPJ Buzău nu a fost solicitat cu privire la această situație. „Verificările au fost dispuse în urma vizionării imaginilor difuzate de posturile centrale de televiziune. O echipă din cadrul Poliției municipiului s-a deplasat la unitatea spitalicească respectivă să vadă care sunt lucrurile de fapt”, a mai declarat, luni, Crucianu.

Reacția ministrului Sănătății

Situația a ajuns astăzi la urechile șefului de la Sănătate.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat pentru gândul că unitatea sanitară nu se află în subordina instituției pe care o conduce. „Cu toate acestea vom întinde o mână de ajutor acestui spital. În cel mai scurt timp se va deplasa la fața locului un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică din Buzău”, a precizat șeful de la Sănătate.

Potrivit unui comunicat al MS, și Direcția de Sănătate Publică Buzău a demarat o anchetă în acest caz, la fața locului aflându-se șeful DSP Buzău, dr. Axinte Venera. Rezultatele anchetei urmează să fie făcute publice. Spitalul Județean de Urgență Buzău se află, din 2010, în subordinea Consiliului Județean. (Cristina Sterian, [email protected])

Vom reveni cu informații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Victorie pentru Julian Assange! Decizia luată de judecători în procesul împotriva extrădării în SUA
×