Se întâmplă în Teleorman. Fermier amendat după ce a plantat 40.000 de arbori: „Nu e vorba de bani! Mie nu mi-e frică!”

Redactor:
Gandul
Un teleormănean a fost amendat de Garda de Mediu Teleorman cu 3.000 de lei, după ce a plantat pe terenul său 40.000 de arbori, tocmai pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Garda de Mediu Teleorman l-a amendat pe bărbat după un control, fără să-l avertizeze și l-a sancționat în lipsă, scrie liberinteleorman.ro.

Teleormăneanul Felix Mulțescu, cel care a plantat la ferma lui 40.000 de arbori, a povestit: „La un moment dat, un vecin a agățat un copac și l-a rupt. Atunci, tatăl meu i-a pus atele și l-a îngrijit cu mai multă atenție, până s-a prins la loc. Un copac! Vă dați seama cât iubim noi acești copaci?”

În timpul controlului, se pare că Garda de Mediu Teleorman i-ar fi căutat „nod în papură” fermierului ecologist. Zece zile mai târziu, autoritățile au emis amenda, fără martori și în lipsa administratorului fermei, deși la data controlului nu au fost găsite deșeuri aruncate necorespunzător.

De asemenea, îngrășămintele, motorina și utilajele erau depozitate în spații adecvate.

Bărbatul a fost amendat pentru că nu a transmis la primăria localității Răsmirești un anunț cu data ierbicizării și pentru că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, deși acestea ar trebui să fie ridicate, sub contract, de firma care le furnizează.

Cei 40.000 de arbori plantați nu au contat în ochii autorităților, care l-au amendat.

„Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică!”,  a mai declarat bărbatul.

Foto: Liber în Teleorman

Foto: Liber în Teleorman

Inchide