Sebastian Ghiță, audiat după autodenunțul privind teza de doctorat a lui Kovesi: „Am venit să aduc probe”

Publicat: 04/10/2016, 12:32
Actualizat: 21/08/2017, 16:18
„Am venit să aduc niște probe, exact cum am și spus. Da, era un plic, erau niște documente referitoare la acest caz. Cu părere de rău nu vă pot da foarte multe elemente din dosar.(…) Să îi lăsăm pe cei de la Parchetul General să își facă treaba. Documentele de astăzi le-am adus din proprie inițiativă. Era normal să-mi susțin autodenunțul”, a declarat Sebastian Ghiță la ieșirea de la Parchetul General.
„Am venit să aduc niște probe, exact cum am și spus. Da, era un plic, erau niște documente referitoare la acest caz. Cu părere de rău nu vă pot da foarte multe elemente din dosar.(…) Să îi lăsăm pe cei de la Parchetul General să își facă treaba. Documentele de astăzi le-am adus din proprie inițiativă. Era normal să-mi susțin autodenunțul”, a declarat Sebastian Ghiță la ieșirea de la Parchetul General.
Săptămâna trecută, parlamentarul a depus la Parchetul General un autodenunț în care susține că a participat, alături de alți demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În urma autodenunțului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual, prima persoana audiată fiind chiar deputatul, acesta precizând că ar fi ajutat-o pe Kovesi pentru că erau prieteni. În replică, Codruța Kovesi a precizat : „Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiță Sebastian. Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiță Sebastian”.
Procurorul șef al DNA a precizat că nu va cere CNATDCU să-i reanalizeze lucrarea, susținând că cine o contestă poate face sesizare.
„Eu am fost verificată în anul 2012 de Comisia Naționață de Etică, am fost audiată într-o comisie din care au făcut parte mai mulți profesori, m-am prezentat la audieri și am adus probe și s-a dat verdict definitiv acum patru ani. Teza mea este corectă și am toate probele. Una dintre probe este certificatul de căsătorie. Mi se reproșează că Laura Codruța Kovesi a copiat-o pe Codruța Lascu. Teza mea este corectă, o teză pe care am muncit-o. am lucrat șapte ani, am multe articole publicate și o sa le vedeti în acestă teza. Eu, care am o teză corectă, să mă duc să spun „Verificați aceasta teză!”, când eu știu că este corectă. Cine contestă să vină să facă sesizare”, a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la Europa Fm.
Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat luni că a început, la sfârșitul săptămânii trecute, proceduri interne în vederea clarificării situației referitoare la teza de doctorat a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Instituția a primit, luni, punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept și a cerut informații suplimentare pe care le așteaptă în zilele următoare.
„Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare, Imagine și Marketing Instituțional Universitatea de Vest din Timișoara remis luni MEDIAFAX.
Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a anunțat, luni, că a transmis către instituțiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete în cazul Codruței Kovesi, ONG-ul susținând că în urma analizei tezei s-au descoperit 11 situații de plagiat. Reprezentanții asociației au cerut ca în cazul în care „circumstanțele neconformităților sesizate se vor dovedi în întregime sau în mod parțial veridice”, să se dispună retragerea titlului de doctor.
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ion Țiriac are o avere de peste un miliard de euro, dar cheltuie pe mâncare...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Liviu Vârciu a ajuns de URGENȚĂ la SPITAL
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Șoc în România! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS! Este absolut revoltător. Președintele a semnat
Raed Arafat, anunț sumbru pentru români. Nimic nu îi mai poate sta în cale. În...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...