Secretar de Stat în Ministerul Sănătății: mulți dintre refugiați, posibil să fie vaccinați pentru majoritatea bolilor cu care am fi putut să ne confruntăm

Secretar de Stat în Ministerul Sănătății: mulți dintre refugiați, posibil să fie vaccinați pentru majoritatea bolilor cu care am fi putut să ne confruntăm
Publicat: 15/09/2015, 18:53

„În momentul de față, una dintre cele mai importante teme inclusiv din punctul de vedere al sănătății populației este migrația din anumite țări de unde populația pleacă din considerente politice. În momentul de față, toți cei 53 de reprezentanți ai statelor care fac parte din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au discutat despre perspectivele și impactul pe sănătate publică al migrației pe scară largă care are loc chiar în acest moment. În urma unei analize, OMS a constatat că acoperirea vaccinală în țările de unde vin migranții este mare. Ne așteptăm ca mulți dintre acești refugiați, de fapt, să fie vaccinați pentru majoritatea bolilor cu care am fi putut să ne confruntăm și, de aceea, să nu existe situații care să constituie un nivel alarmant”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Răzvan Vulcănescu, la cea de-a 65-a sesiune a Comitetului Regional al OMS Europa.

OMS va organiza o conferință ministerială în perioada imediat următoare în care să se convină asupra unei abordari comune de sănătate publică privind migrația. La nivelul OMS Europa nu există deocamdată îngrijorări privind riscurile de sănătate publică care ar putea să decurgă în urma migrației, a mai spus Vulcănescu.

„În contextul actual, s-a subliniat susținerea măsurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care să ducă la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeană și implementarea unui program agreat de către statele membre și care să se aplice de către acestea privind procedurile în domeniul sănătății publice pentru situația refugiaților și a migranților”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

La rândul lui, Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătății și membru în Comitetul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, a spus că statele membre trebuie să aplice politici de sănătate care să asigure accesul la vaccinare pentru a evita eventuale decese.

„Se dorește ca statele membre să poată să aplice politici de sănătate care să asigure accesul la vaccinare astfel încât să fie evitate situații precum cele apărute în cursul acestui an în regiunea europeană când s-au înregistrat decese la copii datorate rujeolei, difteriei, tetanosului sau complicații grave datorate poliomielitei”, a declarat Rafila.

România participă de luni la cea de-a 65-a sesiune a Comitetului regional al OMS pentru Europa, ce are loc la Vilnius, deschiderea lucrărilor având loc în prezența președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, și a directorului general al OMS, Margaret Chan. La acest eveniment, la care participă 52 de state, delegația României este condusă de Răzvan Vulcănescu și Alexandru Rafila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?