Senatorul UDMR Olosz Gergely și-a dat demisia din Parlament de frica unei condamnări „iminente” în dosarul său de corupție. EXCLUSIV

Senatorul UDMR Olosz Gergely și-a dat demisia din Parlament de frica unei condamnări iminente în dosarul său de corupție. EXCLUSIV
Publicat: 15/05/2013, 16:56
Actualizat: 29/04/2015, 21:44

Senatorul Olosz Gergely și-a dat demisia din Parlament spunând că este țina unei campanii de denigrare. Efectul demisiei este însă mutarea dosarului său de corupție de la Curtea Supremă la o instanță inferioară. Surse juridice au arătat pentru gândul că la ultimul termen din dosar ceilalți inculpați din dosar au anunțat judecătorii că vor să-și recunoască vinovăția. Astfel, o soluție de condamnare a senatorului UDMR ar fi iminentă. Olosz a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită. Dosarul lui Olosz este judecat la Curtea Supremă de același complet care l-a condamnat în fond pe Adrian Năstase.

În rechizitoriul dosarului în care Olosz Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, procurorii spun că parlamentarul a primit 400.000 de lei în parcarea Parlamentului. Banii i-au fost dați de către reprezentantul unor companii private. În schimbul banilor, Olosz și-ar fi folosit influența pentru a facilita acestor companii contracte cu CEZ România, cu Ministerul Agriculturii și cu alte instituții din subordinea ministerului.

Colegii de dosar ai lui Olosz își recunosc vinovăția

Curtea Supremă a judecat în acest dosar, în care Olosz a fost trimis în judecată alături de alți patru inculpați, patru termene. Potrivit unor surse juridice, la ultimul termen, pe 15 aprilie, co-inculpații în dosar au anunțat instanța că doresc să se prevaleze de articolul 320 indice 1 din Codul de Procedură Penală care prevede că în cursul procesului inculpații îți pot recunoaște vinovăția. Potrivit acestui articol procesul penal se desfășoară mai rapid, după recunoașterea vinovăției instanța deliberând pe probele din dosar fără prea multe dezbateri.

Inculpații care își recunosc vinovăția beneficiază de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.

O sentință de condamnare era iminentă

Consecința ar fi fost că instanța pronunța într-un termen foarte scurt o sentință. Potrivit surselor gândul, în cazul lui Olosz „singura soluție era o condamnare”.

Dosarul lui Olosz a fost repartizat completului de trei judecători compus din: Ioan Bogdan, Ionuț Matei și Cristina Rotaru. Același complet a decis condamnarea pe fond a lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității la doi ani de închisoare cu executare. Sentință care a fost menținută și în recurs.

Următorul termen în dosarul Olosz a fost programat pentru 17 mai. Olosz Gergely și-a dat demisia din Senat luni, 13 mai, deci cu patru zile înainte de termenul de judecată la care instanța ar fi constat că patru dintre inculpați își recunosc vinovăția și ar fi putut să pronunțe și o sentință.

Dosarul se va muta de la completului lui Năstase la o instanță inferioară

Pentru că Olosz Gergely și-a dat demisia din Parlament dosarul său se va muta de la Curtea Supremă. Dosarul său a ajuns la Curtea Supremă tocmai pentru că la momentul trimiterii în judecată acesta era parlamentar. Legislația prevede că în cazuri precum acesta dacă inculpatul nu mai are calitatea de parlamentar dosarul este declinat unei instanțe inferioare, astfel că dosarul va ajunge la un Tribunal.

Explicația lui Olosz: „A început o campanie la nivel național împotriva UDMR și a persoanei mele”

Olosz Gergely și-a motivat decizia prin faptul că este supus unei campanii de denigrare. „În ultimele săptămâni și luni, a început o campanie la nivel național împotriva UDMR și a persoanei mele, în legătură cu o investiție din județul Covasna. Sunt atacat pentru că fac ceea ce m-au însărcinat să fac locuitorii din acea zonă, să creăm industrie și locuri de muncă. În realitate, cei care mă atacă nu vor să lovească în mine, ci urmăresc să facă rău UDMR. Din acest motiv, după o profundă cumpănire, am hotărât să demisionez astăzi, renunțând la mandatul de senator. Sunt convins că procedând astfel, limpezesc situația. Uniunea nu va mai putea fi atacată pentru că unui senator al ei i se aduce acuzația că și-a dorit să creeze locuri de muncă”, a spus Olosz Gergely

Fostul senator nu a răspuns solicitărilor gândul de a-și prezenta punctul de vedere față de dosarul său de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista