Sfatul Ministerul Turismului pentru turiștii care au cumpărat vacanțe prin Omnia Turism. „Situația creată în urma sinuciderii patronului este complexă”

Sfatul Ministerul Turismului pentru turiștii care au cumpărat vacanțe prin Omnia Turism. „Situația creată în urma sinuciderii patronului este complexă
Publicat: 17/10/2017, 23:55

„Situația creată în urma sinuciderii patronului Omnia Turism SRL este complexă, iar Ministerul Turismului caută soluții pentru mai multe probleme care au fost create de blocarea conturilor bancare ale agenției, imediat după ce s-a difuzat în mass-media vestea morții acestuia. Într-o primă acțiune, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a reușit să găsească unele soluții, împreună cu reprezentanții ANAT, MAI și MAE, pentru aducerea în țară a unui grup de 80 de români care au achiziționat pachete turistice de la această agenție, și i-a sfătuit pe toți cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenției au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăți”, se precizează în comunicat.

„Ministrul Mircea Dobre a discutat personal și cu reprezentanții instituțiilor bancare și a reușit identificarea unor soluții legale pentru achitarea unei părți din costurile necesare aducerii în țară a celor 80 de turiști blocați în străinătate. De asemenea, ministrul Mircea Dobre a discutat personal cu o parte dintre clienții agenției Omnia Turism și cu reprezentanții agențiilor partenere, pentru a găsi posibile soluții de ieșire din această situație”, precizează Ministerul Turismului.

În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasați deja de agenția Omnia Turism din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

Ministerul Turismului mai precizează că a început „un control” la această agenție la data de 6 septembrie 2017, iar proprietarul agenției a fost invitat, la data de 8 septembrie, să se prezinte personal la Ministerul Turismului, cu o serie de documente. „Nu s-a prezentat nimeni din partea agenției Omnia Turism, drept pentru care un alt control s-a efectuat la sediul agenției, la data de 5 octombrie, când s-a aplicat și o sancțiune de 2.000 de lei”. Iar proprietarului companiei „i s-a lansat o nouă invitație de a se prezenta la sediul Ministerului Turismului, cu documentele companiei, pe data de 17 octombrie 2017, la ora 11.00 (data de astăzi). Consecințele neprezentării ar fi constat într-o nouă amendă și ridicarea licenței, în termenul prevăzut de lege”, mai arată instituția.

Potrivit Ministerului Turismului, în urma falimentelor mai multor agenții de turism, înregistrate în ultimii doi ani, instituția a promovat, în luna august, un proiect de Ordonanță de Guvern, adoptată în data de 30 august, prin care „s-a creat cadrul legal necesar stabilirii mecanismelor financiare de garantare a pachetelor turistice, în sensul obligării agențiilor care comercializează pachete turistice de a asigura întreg volumul de vânzări”.

„În prezent, Ministerul Turismului, împreună cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la ordinul comun care va stabili modalitatea efectivă și concretă de combinare a instrumentelor de garantare, astfel încât fiecare pachet turistic vândut să poată fi garantat până la furnizarea efectivă a serviciilor turistice achiziționate de consumatori”, mai arată ministerul.

În zilele următoare, Ministerul Turismului „va continua căutarea unor modalități de rezolvare pentru cât mai multe dintre problemele create de agenția Omnia Turism”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația