SIBIU. Un bărbat aflat într-un centru de carantină a amenințat că se sinucide, dacă nu e lăsat să plece

Redactor:
Gândul

Polițitșii au fost solicitați, duminică după-amiază, să intervină la un centru de carantină din județul Sibiu, unde un bărbat amenința că se aruncă de pe balconul camerei amplasate la etajul 2, dacă nu i se permite să plece acasă

Este vorba despre un sibian în vârstă de 46 de ani, carantinat în data de 9 mai, împreună cu soția, după ce s-au întors din Germania, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.

La fața locului au intervenit doi polițiști negociatori din cadrul IPJ Sibiu, care au reușit să-l convingă pe bărbat să se întoarcă în camera unității.

Numărul persoanelor aflate în centrele de carantină din România e în scădere

În acest moment, în România se află 13.055 de persoane în carantină instituţionalizată, ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, numărul acestora fiind în scădere față de raportul de sâmbătă. Ieri, 13.746 de persoane se aflau în carantină.

Alte 15.854 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Sâmbătă, 16 mai, raportul GCS indica 14.491 de persoane.

Recent, mai multe persoane aflate în carantină au acuzat condițiile de cazare pe care le-au găsit în centre.

Un bărbat venit din Anglia, revoltat de condițiile găsite la centrul de carantină: „Nu am radio, televizor, frigider, ventilator. E jeg”

Un bărbat revenit împreună cu prietena lui din Anglia a filmat condiţiile de cazare din centrul de carantină de la Pădurea Verde, județul Timișoara, unde au ajuns imediat după sosirea în țară.

Cei doi tineri, care au postat imaginile pe internet, susţin că au găsit toaleta şi lenjeriile murdare şi că rudele le-au adus de acasă cearceafuri şi feţe de pernă, a notat Opinia Timişoarei.

Scandal într-un centru de carantină din Galați: „Ne-au băgat ca pe niște șobolani și ne dau mâncare de pe jos”

A fost revoltă și într-un centru de carantină din Galați, acolo unde oamenii au fost nemulțumiți de condițiile oferite de autorități. Aceștia spuneau că primesc mâncare perisabilă, pentru două zile, însă nu au frigidere. S-au certat cu cei care se ocupă de aprovizionare și au filmat incidentul, relatează Mediafax.

Scandalul a început zilele trecute, după ce gălăţenii care erau cazaţi în centrul de carantină au primit hrana pentru ziua de duminică. Este vorba despre hrană rece, precum iaurt, ouă sau brânză, alimente pe care oamenii nu au unde să le ţină pentru că centrul de carantină nu este dotat cu frigidere.

Inchide