Șoferul mașinii M…PSD: Voi depune plângere penală deoarece copilul a stat cu mine la audieri

Redactor:
Florin Zafiu
Șoferul mașinii M…PSD: Voi depune plângere penală deoarece copilul a stat cu mine la audieri
Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii M...PSD, a declarat, marți, la sediul Brigăzii Rutiere, unde s-a prezentat cu avocatul său, că va depune o plângere penală, deoarece fiul său minor a fost pus în situația de a asista la audierea tatălui.

„Am întrebat în legătură cu drepturile minorului, de ce a trebuit băiatul meu să fie în cameră cu mine. Și am întrebat și ce se întâmplă, de fapt, că nu știam nimic de un dosar penal. Nu m-a anunțat nimeni că am dosar penal. S-a confirmat, e dosar penal deschis pe numele meu. (…) Doamna polițistă m-a întrebat dacă vreau să duc minorul undeva. I-am spus că nu aveam unde să-l duc, să mă fi lăsat o oră, două să merg să-l duc pe fiul meu undeva unde aveam încredere. Dânsa ne-a luat împreună. (…) Da este (traumatizat n.r.). Ieri, cel puțin, era. I-am explicat că nu se întâmplă nimic, totul este bine. Mă tot întreba de ce m-a luat. Știe de plăcuțe, dar el folosește Gura PSD și râde. (…) Facem plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. Mă puteau lăsa o oră să merg să las copilul undeva. Nu au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliție”, a declarat Răzvan Ștefănescu, la sediul Brigăzii Rutiere.

Acesta a mai adăugat că, potrivit procesului verbal pe care l-a primit, permisul și plăcuțele de înmatriculare i-au fost reținute pentru că numerele sunt inactive.

„Aici mi-au spus asta, că de aceea au suspendat permisul. Celelalte plăcuțe erau în mașină. Am întrebat polițiștii la opririle precedente dacă trebuie să schimb plăcuțele și au spus că nu am voie să le schimb, pentru că fac altă infracțiune, și să merg cu cele cu care am intrat în țară. (…) Dacă cei din Suedia au decis că plăcuțele nu sunt ok, nu voi continua. Nu cred că îmi va mai da alte plăcuțe cu PSD. Vreau să-mi recuperez permisul de conducere, plăcuțele pot să le oprească ei. Nu am făcut nimic ilegal, dacă era ilegal, probabil că îmi părea rău”, a mai spus șoferul mașinii M…PSD.

La rândul său, apărătorul lui Răzvan Ștefănescu a declarat că în privința prezenței minorului la audiere, se poate vorbi de o încălcare a drepturilor lui.

„Dorim să precizăm că am dorit să lămurim cadrul procesual în care s-a desfășurat audierea domnului Răzvan Ștefănescu ieri. (…) Am constatat că s-a întocmit ieri un proces verbal de constatare a unei infracțiuni flagrante. Aceasta însemnă că în mod intempestiv, s-a constatat că domnul Răzvan Ștefănescu prezumtiv a încălcat legea. (…) Vrem să constatăm care sunt motivele pentru care nu a fost lăsat să-și ducă minorul într-o locație sigură astfel încât să nu-i fie încălcate drepturile. Vorbim de o încălcare a drepturilor minorului în această situație. (…) E interesant în ce context juridic s-au făcut ieri comunicările între birourile de informare polițienească transfrontalieră, acele birouri de cooperare internațională. La acel moment, dacă s-au făcut anterior date, trebuiau efectuate într-un cadru procesual. (…) Poliția Rutieră nu a avut curiozitatea să verifice dacă dânsul îndeplinește condițiile prevăzute în Convenție. I-a interesat doar evident o chestiune pur de cu totul altă natură”, a declarat avocatul Ioana Mateș.

Poliția Rutieră a anunțat luni că mașina cu plăcuțe M…PSD a fost oprită de patru ori în trafic de Poliție, începând cu data de 17 iulie, atunci când a intrat în țară pe la Vama Nădlac, dar abia acum autoritățile au avut toate răspunsurile din partea autorităților suedeze.

Potrivit Polției Rutiere, mașina a fost oprită în trafic în ultimele două săptămâni pe raza a trei județe Hunedoara, Dolj, Olt și apoi în Capitală.

„În momentul în care a intrat în țară (n.r.: 17 iulie 2018) îndeplinea condițiile. Ulterior, verificările le-am făcut noi. Este o situație inedită”, a declarat directorul adjunct al Direcției Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Marian Badea.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M…E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Pe de altă parte, românul, care a rămas luni fără permis și plăcuțe, susține că a mai fost oprit de patru ori de Poliție, dar a fost lăsat să plece fără probleme. Omul cataloghează gestul ca fiind hărțuire.

 

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide