Șoferul mașinii M…PSD: Voi depune plângere penală deoarece copilul a stat cu mine la audieri

Șoferul mașinii M...PSD: Voi depune plângere penală deoarece copilul a stat cu mine la audieri
Publicat: 31/07/2018, 12:28
Actualizat: 25/03/2019, 23:30

„Am întrebat în legătură cu drepturile minorului, de ce a trebuit băiatul meu să fie în cameră cu mine. Și am întrebat și ce se întâmplă, de fapt, că nu știam nimic de un dosar penal. Nu m-a anunțat nimeni că am dosar penal. S-a confirmat, e dosar penal deschis pe numele meu. (…) Doamna polițistă m-a întrebat dacă vreau să duc minorul undeva. I-am spus că nu aveam unde să-l duc, să mă fi lăsat o oră, două să merg să-l duc pe fiul meu undeva unde aveam încredere. Dânsa ne-a luat împreună. (…) Da este (traumatizat n.r.). Ieri, cel puțin, era. I-am explicat că nu se întâmplă nimic, totul este bine. Mă tot întreba de ce m-a luat. Știe de plăcuțe, dar el folosește Gura PSD și râde. (…) Facem plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. Mă puteau lăsa o oră să merg să las copilul undeva. Nu au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliție”, a declarat Răzvan Ștefănescu, la sediul Brigăzii Rutiere.

Acesta a mai adăugat că, potrivit procesului verbal pe care l-a primit, permisul și plăcuțele de înmatriculare i-au fost reținute pentru că numerele sunt inactive.

„Aici mi-au spus asta, că de aceea au suspendat permisul. Celelalte plăcuțe erau în mașină. Am întrebat polițiștii la opririle precedente dacă trebuie să schimb plăcuțele și au spus că nu am voie să le schimb, pentru că fac altă infracțiune, și să merg cu cele cu care am intrat în țară. (…) Dacă cei din Suedia au decis că plăcuțele nu sunt ok, nu voi continua. Nu cred că îmi va mai da alte plăcuțe cu PSD. Vreau să-mi recuperez permisul de conducere, plăcuțele pot să le oprească ei. Nu am făcut nimic ilegal, dacă era ilegal, probabil că îmi părea rău”, a mai spus șoferul mașinii M…PSD.

La rândul său, apărătorul lui Răzvan Ștefănescu a declarat că în privința prezenței minorului la audiere, se poate vorbi de o încălcare a drepturilor lui.

„Dorim să precizăm că am dorit să lămurim cadrul procesual în care s-a desfășurat audierea domnului Răzvan Ștefănescu ieri. (…) Am constatat că s-a întocmit ieri un proces verbal de constatare a unei infracțiuni flagrante. Aceasta însemnă că în mod intempestiv, s-a constatat că domnul Răzvan Ștefănescu prezumtiv a încălcat legea. (…) Vrem să constatăm care sunt motivele pentru care nu a fost lăsat să-și ducă minorul într-o locație sigură astfel încât să nu-i fie încălcate drepturile. Vorbim de o încălcare a drepturilor minorului în această situație. (…) E interesant în ce context juridic s-au făcut ieri comunicările între birourile de informare polițienească transfrontalieră, acele birouri de cooperare internațională. La acel moment, dacă s-au făcut anterior date, trebuiau efectuate într-un cadru procesual. (…) Poliția Rutieră nu a avut curiozitatea să verifice dacă dânsul îndeplinește condițiile prevăzute în Convenție. I-a interesat doar evident o chestiune pur de cu totul altă natură”, a declarat avocatul Ioana Mateș.

Poliția Rutieră a anunțat luni că mașina cu plăcuțe M…PSD a fost oprită de patru ori în trafic de Poliție, începând cu data de 17 iulie, atunci când a intrat în țară pe la Vama Nădlac, dar abia acum autoritățile au avut toate răspunsurile din partea autorităților suedeze.

Potrivit Polției Rutiere, mașina a fost oprită în trafic în ultimele două săptămâni pe raza a trei județe Hunedoara, Dolj, Olt și apoi în Capitală.

„În momentul în care a intrat în țară (n.r.: 17 iulie 2018) îndeplinea condițiile. Ulterior, verificările le-am făcut noi. Este o situație inedită”, a declarat directorul adjunct al Direcției Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Marian Badea.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M…E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Pe de altă parte, românul, care a rămas luni fără permis și plăcuțe, susține că a mai fost oprit de patru ori de Poliție, dar a fost lăsat să plece fără probleme. Omul cataloghează gestul ca fiind hărțuire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului