Soluțiile românilor pentru a evita să plătească bagajul la cală: „Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez”

Soluțiile românilor pentru a evita să plătească bagajul la cală: Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez
Sursă Foto - Esky
Publicat: 04/12/2022, 16:11
Actualizat: 04/12/2022, 16:12

Românii obișnuiesc să călătorească cu avionul destul de des, din diferite motive, fie pentru a vizita alte țări sau destinații, fie pentru a pleca din străinătate pentru a petrece sărbătorile aici. 

Astfel încât, bagajul de cală ajunge să reprezinte o adevărată problemă, mai ales dacă acesta include cadouri.

Este discuția purtată de o româncă pe internet, care întreabă dacă ar fi o soluție mai puțin costisitoare să trimită bagajele prin curier la Barcelona.

„Ca să evit costurile pentru bagaj de cală, la avion și eventuala pierdere a acestui bagaj, l-aș trimite cu o firmă de autocare, care are și servicii de curierat. Din București, la Barcelona.

Ce părere aveți? Dacă aveți cunoștință de astfel de firme, vă rog să-mi spuneți”, a scris femeia pe Facebook, pe un grup numit Vacanțe sub 500 de euro.

Ce sfaturi a primit din partea celorlalți internauți

Soluția a mai fost gândită de câțiva membri și unii precizează în comentarii că au mai folosit-o.

„Am trimis de cel puțin 20 de ori. Spun ziua când ajung, au grijă de pachete și sunt foarte respectuoși”, i-a spus răspuns cineva la întrebare.

„Să trimiteți cu cel puțin 5 zile înainte! În perioada sărbătorilor sunt destul de aglomerați!”, a scris altcineva.

„Să faceți o comparație de preț între cala versus curier. Uneori este mai ieftin la cală! Am mers destul de des la Barcelona, dar niciodată nu am avut probleme cu bagajul, doar zborurile au avut câteodată întârziere”, a mai scris o altă persoană.

„Vă explic cum fac eu, probabil povestea e similară. Îmi voi petrece Crăciunul în România. Deoarece costurile pentru bagajul de cală sunt destul de ridicate, îmi împachetez frumos hainele și le trimit prin curier în România. Astfel, plătesc 30£ în loc de 70£ și nu mai trebuie să târâi bagajul după mine, decât în momentul în care ajung în țară. Nu mai aștept nici la coadă la check in și ulterior după zbor să îl colectez. Cred că este și mai sigur, am mai multă încredere că bagajul va ajunge la destinație”, a detaliat cineva.

„Îl trimit înainte cu câteva zile de plecarea mea. Zbor cu escală. Prietenă mea a pățit, acum 3 săptămâni, pe Spania”, a răspuns autoarea postării.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase