Sorin Alexandrescu, șeful Antenelor, a fost eliberat de judecători

Sorin Alexandrescu, șeful Antenelor, a fost eliberat de judecători
Răsturnare de situație
Publicat: 06/06/2013, 23:22
Actualizat: 31/01/2019, 21:05

Tribunalul București a decis să îl pună în libertate pe Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, care a fost arestat în urmă cu o săptămână pentru șantaj. Completul din care au făcut parte Elena Burlan și Manuela Golea Mladin a admis, astfel, recursul formulat de Sorin Alexandrescu față de decizia Judecătoriei Sector 1, care a dispus arestarea directorului Antenelor. Alexandrescu este urmărit penal de către DNA pentru șantajarea lui Ioan Bendei, director al operatorului de cablu RCS-RDS. Judecătorii au dispus în locul arestării interdicția de a părăsi țara pentru Sorin Alexandrescu.

Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, l-a șantajat pe Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunându-i că, altfel, va fi făcută publică o anchetă jurnalistică în care se va arăta că Bendei i-a dat a dat 3,5 mil. euro mită lui Mitică Dragomir. Aceasta este acuzația principală din referatul procurorilor DNA, care au cerut astăzi arestarea lui Sorin Alexandrescu.

În stenogramele depuse la referat, apar mai multe dialoguri între Alexandrescu și Bendei, dar și între Alexandrescu și o doamnă și un domn, care, potrivit unor surse, sunt Camelia Voiculescu (șefa trustului Intact) și Dan Voiculescu (fondatorul trustului Intact).

Potrivit procurorului, șeful Antena Group urmărea să-l determine pe reprezentantul RCS-RDS să semneze un contract de 7,2 milioane euro anual.

Prin acest contract RCS-RDS se angaja să plătească retransmisia prin satelit a posturilor Antena Group. În final Sorin Alexandrescu a fost de acord și cu un contract mai mic ca sumă. Mai precis 4 milioane de euro pe an pe o perioadă de 5 ani ani. Procurorii spun că în schimbul celor 20 de milioane euro șeful Antena Group ar fi fost de acord să nu mai publice informațiile legate de contractul dintre RCS-RDS și Mitică Dragomir.

În sala de judecată Sorin Alexandrescu s-a încurcat în explicații. Directorul Antenelor a declarat la un moment dat că el personal a documentat ancheta jurnalistică ce viza contractele RCS-Mitică Dragomir.

VEZI MAI JOS CUM A DECURS PROCESUL

UPDATE 16:00 Instanța a admis recursul, astfel că Alexandrescu va fi judecat în stare de libertate.

UPDATE 12:33 Instanța a rămas în pronunțare.

UPDATE 12:30 Alexandrescu, în ultimul cuvânt: „Nu am fost nesincer în declarațiile date la prima instanță. Nu am știut nimic despre adresele primite de Ioan Berindei. Nu este adevărat că nu doream să dau public contractul lui Mitică Dragomir. Nu înțeleg de ce sunt pericol public.Eu am fost ridicat de procurori din fața casei. Am fost proactiv. Lucrez de 17 ani în cadrul companiilor multinaționale, dar nu am fost acuzat de așa ceva. Vă rog să mă puneți în libertate, voi colabora cu organele de cercetare judecătorească”.

UPDATE 12:10 Avocatul Gheorghiță Mateuț susține că DNA nu avea dreptul să investigheze dosarul, pentru că este vorba despre o acuzație de șantaj, și nu una de corupție.

UPDATE 11:55 Sorin Alexandrescu: „Ioan Bendei mi-a spus că el a fost cel care a dispus scoaterea din grila de programe a posturilor Antena Group. Bendei nu avea calitatea să negocieze contractul de retransmitere a posturilor. El s-a oferit să discute cu acționarul majoritar, adică să negocieze pentru noi. Contractul dintre Mitică Dragomir și RCS mi-a fost transmis anonim cu o săptămână înainte să mă întâlnesc cu domnul Bendei”.

UPDATE 11:40 Deși a spus că Antena Group nu avea o investigație privind contractul lui Mitică Dragomir cu RDS, Sorin Alexandrescu a declarat în instanță că el, în calitate de director general, dorea să facă un subiect de presă din acel contract. Alexandrescu a adăugat că, tot în calitate de director al Antena TV Group, se ocupa și de documentarea subiectelor jurnalistice.

UPDATE 11:22 Sorin Alexandrescu: „Noi nu am demarat până acum nicio investigație jurnalistică privind contractul dintre RDS și Mitică Dragomir”. Alexandrescu susține că s-a interesat personal de contractul dintre RDS și Mitică Dragomir.

UPDATE 11:20 Instanța a aprobat și audierea lui Sorin Alexandrescu. „Nu am nicio legătură cu Intact Publishing. Nu existp nicio legătură între Antena Group și Intact Publishing, respectiv Jurnalul Național”. Totodată, Sorin Alexandrescu susține că denunțătorul Ioan Bendei, directorul RCS, este cel care l-a căutat prima dată”.

UPDATE 11:10 Instanța a început judecarea recursului. Sorin Alexandrescu a fost adus în sala de judecată. El este apărat de avocatul Gheorghiță Mateuț.

Cine l-a judecat pe Alexandrescu

Pe 31 mai judecătoarea Elena Zamfir, de la Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu. Acesta a făcut recurs care se judecă acum la Tribunalul București. Completul de trei judecători este condus de către Elena Burlan. Judecătoarea Burlan este cea care în 2011 a dispus recuzarea judecătoarei Camelia Bogdan care delibera în dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că judeca cu prea mare celeritate cauza. Aceeași judecătoare a fost reclamată la CSM de către Laura Codruța Kovesi pe vremea când conducea Parchetul General. Elena Burlan l-a achitat și pe medicul Șerban Brădișteanu în dosarul în care era acuzat de o șpagă de 4 milioane euro. Achitarea pronunțată de Elena Burlan în acest caz a fost desființată de Curtea Supremă care a dispus rejudecarea dosarului. Manuela Golea Mladin face parte și ea din acest complet. Judecătoarea Mladin este cea care decis să restituie Parchetului General dosarul FNI în care era acuzat Sorin Ovidiu Vîntu.

În stenogramele interceptărilor citate în motivare, apar numele complete ale Cameliei Voiculescu, directorul grupului Intact, al cărei subordonat este Sorin Alexandrescu, precum și al fondatorului Intact, fostul senator USL Dan Voiculescu. Cei doi erau la curent și informați de Sorin Alexandrescu despre cum decurge negocierea cu administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei.

26 aprilie 2013, ora 9.38: „Inculpatul a purtat discuții și cu numita Voiculescu Camelia Rodica cu privire la adresa respectivă, emisă de Intact Publishing, astfel cum reiese din procesul verbal de redare a înregistrării convorbirii telefonice din 26.04.2013, ora 09:38:33, inculpatul comunicându-i acesteia că: „omul care a primit primu” plicul… e într-o oră aicea”. Aceasta îi atrage atenția să aibă grijă: „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Și oricum tre” să ai super grijă, te rog!? Știi că… Acum mi-a dat și mie tata grija aia. Să mă suni și pe mine după aia.”

26 aprilie 2013, ora 11.49:

„Alexandrescu Sorin: „Am avut o întâlnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat că primise o adresă.

Voiculescu Camelia: Așa.

Alexandrescu Sorin: Foarte speriat.

Voiculescu Camelia: Da.

Alexandrescu Sorin: Da .Foarte speriat. Și domnule, dacă aveam ceva cu el, personal. Zic: Domnule, n-am nimic cu dumneavoastră personal, domnule. Ce să avem?Doamne ferește! Dar, zic, la ce vă referiți? Și pe urmă mi-a arătat despre ce e vorba.

Voiculescu Camelia: Da.

Alexandrescu Sorin: Zic: Domnule, dar eu văd că asta e adresată companiei, nu e adresată dumneavoastră.

Voiculescu Camelia: Da.

Alexandrescu Sorin: Da. Foarte speriat.

Voiculescu Camelia: Da OK. Și mă rog, bună întâlnirea?

Alexandrescu Sorin: În principiu, da. În sfârșit, îți povestesc.”

13 mai 2013, ora 17.37:

„Voiculescu Dan: „Cum merge treaba cu RCS-ul?

Alexandrescu Sorin: Lucrăm, deja avem pe post ceva.

Voiculescu Dan: Aha!

Alexandrescu Sorin: Da. Deci lucrăm la ea.

Voiculescu Dan: Bravo.

Alexandrescu Sorin: Da.

Voiculescu Dan: Bine. Da” nu, cred că ar trebui în afară de pe post.

Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da” vă spun eu când ne vedem față în față.”

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 6 iunie. Cifrele 5, 6, și 9, norocoase

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete