Sorin Roșca Stănescu, condamnat în DOSARUL ROMPETROL la 2 ani și 4 luni cu executare. Anunțul senatorului după decizia instanței

Sorin Roșca Stănescu, condamnat în DOSARUL ROMPETROL la 2 ani și 4 luni cu executare. Anunțul senatorului după decizia instanței
Publicat: 07/10/2014, 21:15
Actualizat: 06/05/2019, 20:18

UPDATE 19:15 Sorin Roșca Stănescu este transferat la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină, înainte de a fi dus la Jilava, pentru a-și ispăși pedeapsa.

UPDATE 17:35 Sorin Roșca Stănescu s-a predat la Poliția Ilfov, pentru a fi încarcerat.

UPDATE 17:10 Sorin Roșca Stănescu a publicat pe pagina de internet personală o luare de poziție: „Mi-am făcut bagajele și mă pregătesc de drum. (…) Mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo”. DETALII AICI.

UPDATE 17:05 Polițiștii de la Serviciul Arme au ajuns acasă la Sorin Roșca Stănescu, pentru a-i ridica acestuia armele deținute legal. Senatorul PNL nu se află la domiciliu. Roșca Stănescu are la dispoziție 24 de ore să se prezinte la Poliție, pentru a fi încarcerat, în caz contrar el urmând să fie dat în urmărire națională.

UPDATE 15:05 Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că Sorin Roșca Stănescu și-a pierdut calitatea de membru PNL și că liberalii nu fac front comun cu niico persoană condamnată.

Instanța a dispus condamnarea lui Sorin Roșca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informații privilegiate și la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu să execute doi ani și patru luni de închisoare.BREAKING NEWS! Mutarea pe care Sorin Roșca Stănescu a făcut-o când a aflat de condamnarea la închisoare. Polițiștii caută ARMELE

Fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru complicitate la manipularea pieței de capital și tot doi ani pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Pedeapsa a fost sporită cu opt luni, Pantiș urmând să execute doi ani și opt luni.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanța a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curții de Apel București au lăsat nesoluționată partea civilă legată de Patriciu.

Decizia Curții de Apel București este definitivă, inculpații din dosarul Rompetrol condamnați la pedepse cu închisaorea urmând să fie încarcerați.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) ceruse, la ultimul termen de judecată, să se constate încetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantiș și senatorul Sorin Roșca Stănescu, întrucât faptele de care sunt acuzați s-au prescris, precum și în cazul lui Dinu Patriciu, în urma decesului acestuia.

În 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul București în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru mai multe infracțiuni, printre care delapidare, spălare de bani și manipularea pieței de capital prin tranzacții sau ordine de tranzacționare care ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau prețul instrumentelor financiare și care mențin, prin acțiunea uneia sau a mai multor persoane acționând împreună, prețul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.

Totodată, instanța i-a achitat atunci și pe ceilalți 12 inculpați – Alexandru Bucșă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roșca Stănescu, Sorin Pantiș, Victor Eros, Paul Miclăuș, Elena Albu, Gabriela Anghelache și Mihaela Popovici.

Potrivit DIICOT, activitatea infracțională a inculpaților a fost analizată sub două aspecte: creanța Libia (primele trei infracțiuni ale lui Patriciu, precum și cele de care sunt acuzați Grama și Bucșă) și manipularea pieței de capital.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?