Starea ieșeanului care și-a ucis soția într-un coafor și a încercat să se sinucidă s-a ameliorat

Starea ieșeanului care și-a ucis soția într-un coafor și a încercat să se sinucidă s-a ameliorat
Publicat: 30/12/2013, 15:57
Actualizat: 06/08/2014, 06:42

Bărbatul care și-a ucis soția într-un coafor din Iași, apoi a încercat să se sinucidă, se află în continuare internat în spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, în comă superficială, medicii apreciind că starea pacientului s-a ameliorat în ultimele ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Diana Cimpoeșu, coordonator al SMURD Iași, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că bărbatul care și-a înjunghiat mortal soția se află internat în continuare în spital, iar starea sa s-a ameliorat în ultimele ore.

„Pacientul și-a mai revenit, este în comă superficială. Este în continuare intubat, dar reacționează și are mișcări. Din când în când deschide ochii”, a afirmat medicul Cimpoeșu.

Ea a precizat că prognosticul în cazul bărbatului se menține rezervat, întrucât pot apărea oricând complicații.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Carmina Pascal, a declarat pentru MEDIAFAX că Vasile Olaru, autorul crimei din coaforul din Iași, va fi audiat „în momentul în care va putea ieși din spital pe picioarele lui”.

„Deocamdată, nu poate fi audiat, pentru că nu se poate discuta cu el. Și dacă își revine va fi greu de audiat. Va trebui să meargă pe picioarele lui, pentru a fi dus în arest”, a afirmat Carmina Pascal.

Vasile Olaru, de 41 de ani, și soția sa, Mina Olaru, de 28 de ani, erau căsătoriți de 20 de ani, iar bărbatul a muncit mai mulți ani în Grecia, în construcții.

Vecinii familiei susțin că bărbatul s-a întors din Grecia în urmă cu un an și jumătate, era cunoscut drept un consumator frecvent de băuturi alcoolice și avea un comportament violent.

Sâmbătă seară, bărbatul a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studențesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iași, unde lucra soția sa, și a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a așezat în genunchi lângă trupul femeii și a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu același cuțit.

Coodonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, declara că echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât și abdomen și era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale și era în șoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a suferit și un stop cardio-respirator, fiind resuscitat.

În cursul nopții, el a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, și că totul s-a petrecut în câteva secunde.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soți a avut loc într-o anexă a coaforului, și nu în locul în care se aflau clientele și celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia, în vârstă de 38 de ani, depusese o plângere la Poliție împotriva soțului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire și alte violențe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soțului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu copiii, într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice.

Cei doi soți aveau trei copii – două fetițe în vârstă de doi ani și șapte luni, respectiv 13 ani și un băiat major.

Directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, Florin Ion, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că femeia se cazase joi în centrul pentru protecția victimelor violenței domestice împreună cu fetele, în timp ce băiatul a mers la un prieten.

Potrivit unor surse medicale, Vasile Olaru a fost internat pentru trei zile, la cererea sa, la Spitalul de Psihiatrie Socola, la sfârșitul lunii noiembrie, fiind diagnosticat cu agitație psihomotorie, heteroagresivitate și intoxicație cu alcool.

Un incident similar a avut loc în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliție Gheorghe Vlădan, șofer la Policlinica „N. Kretzulescu”, a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla. Soția acestuia, care voia să divorțeze de el, și casiera coaforului au fost ucise. Alte șase persoane, angajați și clienți ai salonului, au fost rănite.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple